Klimaatgroep Stars gaat onderuit

De tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum hebben zondag een schamel puntje overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Enjoy&Deploy Taverzo. In Zoetermeer werd met 5-1 verloren. Colin Rengers wist wel knap van Roel Bogie te winnen. Bogie staat bekend als een van de grootste talenten van Nederland. De Middelstummers deden deze wedstrijd geen beroep op de ontbrekende routinier Jan Tammenga. Voor de Noord-Groningers kwamen Henk Jan Wils, Arnoud Meijer en Colin Rengers in actie.

Wils speelde zijn eerste wedstrijd tegen Julien Indeherberg. Wils wist prima weerstand te bieden, maar de Belg was uiteindelijk in vier games te sterk. Voor Meijer begon de middag met een wedstrijd tegen Bogie. Meijer trok uiteindelijk aan het kortste eind. Hij wist elke game wel goed mee te doen en Bogie onder druk te houden. Meijer had het geluk niet aan zijn zijde en verloor bijna alle beslissende punten.

Het is een probleem waar het team het hele seizoen al mee kampt. Heel vaak goed meespelen met de tegenstander, maar uiteindelijk toch verliezen. De laatste partij voor de rust ging tussen Péter Sebestyén en Colin Rengers. Rengers liet bij vlagen prima tafeltennis zien, maar verloor uiteindelijk vrij kansloos in drie games.

Na de pauze hadden de gasten iets goed te maken en Meijer kwam als eerste in actie tegen de sterke Indeherberg. Ook in deze partij wist Meijer vrij aardig mee te spelen. Desondanks leverde dit geen winstpartij op. De wedstrijd ging in drie games naar Indeherberg. Wils nam het vervolgens op tegen Sebestyén en wist de eerste game te winnen. Het gaf vertrouwen voor de rest van de partij, maar Wils wist dit geen vervolg te geven. Er werd met 3-1 verloren, waardoor de bezoekers tegen een 5-0 achterstand in sets aankeken.

In de laatste partij van de middag had Rengers de mogelijkheid om in zijn confrontatie met Bogie de eer te redden. Vooraf was duidelijk dat dit een lastige opgave zou worden, omdat Bogie een groot talent is. Rengers is dat echter ook en liet dat deze wedstrijd zien. Na enkele geweldige punten gespeeld te hebben in de eerste twee games, stond Rengers met 2-0 voor. Bogie kwam terug tot 2-1, maar verder liet Rengers het niet komen. In de vierde game haalde Rengers een erg hoog niveau en besliste hiermee de partij in zijn voordeel.

Het team van coach Gert Stulp blijft op de laatste plaats in de eredivisie tafeltennis staan. Zaterdag speelt men om 16.00 uur de thuiswedstrijd tegen Scylla. Plaats van handeling is de sportzaal aan de Coendersweg 15a in Middelstum.

No Replies to "Klimaatgroep Stars gaat onderuit"