GAV Unitas verslaat concurrent voor titel

Halverwege de NeVoBo-competitie Regio Noord heeft GAV Unitas uit Usquert, na twee keer de Noordelijke Volleybal Competitie te hebben gewonnen, besloten in de NeVoBo competitie toe te treden. De Usquerders moesten in de derde klasse beginnen. Daarin werd al vrij snel duidelijk dat de strijd om het kampioenschap tussen GAV Unitas en Grijpskerk zou gaan. Afgelopen weekend moesten de Usquerders bij de concurrent op bezoek voor wat misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen zou worden. Groot was de vreugde toen er na een spannende strijd een 3-1 overwinning genoteerd kon worden.

Beide ploegen zijn titelkandidaat in de derde klasse. Bij winst volgt promotie naar de tweede klasse. Een doelstelling die GAV Unitas nastreeft. Het afreizen voor de belangrijke wedstrijd in en tegen Grijpskerk ging dan ook volledig in stijl. Met een volle touringcar ging het volleybalteam op pad. Met ongeveer 45 mensen betraden de Usquerders de zaal. Voor de meegereisde supporters werden zitplekken langs het veld gecreëerd, terwijl de teams zich warm speelden.

In de eerste set moesten de teams aan elkaar wennen en verliep het spel aan beide kanten zeer stroef. De strijd ging wel gelijk op. Het leek er aanvankelijk op dat GAV Unitas in de duels aan het kortste eind zou trekken. Verdedigend stond het bij VC Grijpskerk iets beter opgesteld. Zij waren alerter aan de strijd begonnen. De pass kwam in veel gevallen niet goed aan bij de Usquerders en dat resulteerde in een onrustig spelbeeld. Daar kon de thuisploeg van profiteren en men bouwde aan het einde van de set een redelijke voorsprong op. Twee time-outs van GAV Unitas-trainer Johan Dob konden niet voorkomen dat de eerste set door de thuisploeg werd gewonnen: 25-20.

De selectie van Grijspkerk was iets breder dan die van GAV Unitas dat momenteel te kampen heeft met ziekte en blessures. De Usquerders beschikten over welgeteld één wisselspeler en de thuisploeg over meerdere. De tweede set werd echter ongewijzigd gestart. Ook nu waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Toch zag het spel er bij de gasten een stuk beter uit. Dat had ook te maken met het feit dat de pass nu veel beter bij de spelverdeler kwam. De aanvallen van GAV Unitas kwamen beter tot hun recht en dat zag ook het publiek. De bezoekers wisten een constante voorsprong te behouden en finishten op 20-25.

De derde set was het vertrouwen weer terug en werd er voortvarend begonnen. Beide teams wilden niet voor elkaar onder doen. Halverwege de set nam de thuisploeg een sprintje op het scorebord. GAV Unitas keek tegen een achterstand van zes punten aan en de onrust in de ploeg nam toe. Verder dan zes punten kwam Grijspkerk echter niet. GAV Unitas zag bij de setstand 23-17 een penibele situatie ontstaan. De mannen uit Usquert toonden echter veerkracht en vochten zich tot 23-23 terug. De spanning steeg tot grote hoogte, het kwartje kon beide kanten op vallen. Uiteindelijk wist GAV Unitas de set met 23-25 naar zich toe te trekken.

In de vierde set verwachtte men dat GAV Unitas, dat sterker oogde, de set ook naar zich toe zou trekken. Toch kon VC Grijpskerk goed in het spoor blijven en ook deze set werd een echte kraker. Net als in de derde set wist de thuisploeg een gat te slaan liep een zestal punten uit op GAV Unitas. Aan beide kanten was de pijp inmiddels aardig leeg. Het spelniveau daalde en veel spelers waren moe aan het worden.

Ondanks dit feit zette GAV Unitas alles op alles om het ontstane gat te dichten en dat lukte opnieuw Ook nu kwam er een 23-23 stand op het scorebord te staan. Onder de aanmoedigingen van de supporters uit Usquert wist GAV Unitas ook de laatste set tot een goed einde brengen: 23-25.

Met de 1-3 winst op Grijpskerk staat GAV Unitas bovenaan in de derde klasse en heeft men een goed uitgangspunt gecreëerd om het kampioenschap te behalen en naar de tweede klasse te promoveren.

No Replies to "GAV Unitas verslaat concurrent voor titel"