Spinning-marathon voor Ronald Mc Donald

Wagenborger Ronnie Zoer zet zich ook dit jaar in voor het Ronald Mc Donald Kinderfonds. Op 25 en 26 juni van dit jaar fietst hij de Homeride. Daarbij is het de bedoeling dat hij in vierentwintig uur de 500 kilometer van Maastricht naar Groningen overbrugt. Zoer doet dit niet alleen. Er zijn zo’n honderd teams en in totaal duizend fietsers die dezelfde weg afleggen. Het doel van dit alles is zoveel mogelijk geld voor het Kinderfonds inzamelen.

‘Met deze actie helpen we niet alleen de kinderen en hun ouders die in een Ronald Mc Donald-huis verblijven, maar we steken ook een hart onder de riem van de ruim 1600 vrijwilligers die er voor zorgen dat het werk door kan gaan. Vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week en dat in alle huizen van het Kinderfonds’, zegt Zoer.

Hij weet als geen ander hoe belangrijk het is om dit fonds te helpen. Hij en zijn vrouw zijn de ouders van Danique (14) en Fleur (12). De oudste van de twee meiden is meervoudig complex gehandicapt waardoor de familie geen gebruik kan maken van reguliere campings, maar van de vakantiehuizen van het fonds.

Zoer is sportief aangelegd. Voetballen, lopen en fietsen zijn z’n hobby’s. ‘Middels de Homeride wil ik graag iets terug doen voor het kinderfonds. Daarbij combineer ik het sportieve aspect met een goed doel.’ Samen met zijn team HolidayHomeRiders wil hij 12.500 euro inzamelen. Om ook zijn steentje bij te dragen, gaat Zoer in samenwerking met Fitnesscentrum Performance in Wagenborgen een spinning-marathon organiseren. Op zondag 13 maart van negen tot vier uur zal er op dertig fietsen zo’n zes uur gespind worden.

‘Op dit moment ben ik bezig om alle fietsen gesponsord te krijgen. Een fiets kan al gesponsord worden voor zestig euro. Dit bedrag staat gelijk aan de kosten van een overnachting van de ouders dicht bij hun zieke kind. Inmiddels zijn er zeventien fietsen gesponsord. Ook de deelnemers zullen een klein bedrag inleggen’, vertelt Zoer.

Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om deel te nemen of een kijkje bij de marathon te komen nemen. ook kan men tijdens de sportieve dag een bedrag doneren. Men kan Zoer ook telefonisch (06-51588040) of per mail (zoer01@home.nl) benaderen. Op bijgaande foto de familie Zoer tijdens de eerste editie, op 6 kilometer van de finish in Valkenburg.

 

No Replies to "Spinning-marathon voor Ronald Mc Donald"