Appingedam blameert zich tegen veteranen

Appingedam heeft thuis met maar liefst 4-0 klop gehad van SC Stadspark, de ploeg, die bij de start van de competitie nog met 9-2 onder de voet werd gelopen. Appingedam verloor van een veteranenteam, waarin twee veertigers in het veld liepen en een bijna vijftiger het doel verdedigde.

De gemiddelde leeftijd lag tien jaar hoger dan die van Appingedam. Maar deze veteranen deden het uitstekend en op de overwinning viel niets af te dingen. Het kan haast niet anders dan dat Appingedam dacht dit varkentje wel eens even te wassen, maar aan het eind van de wedstrijd waren ze zelf het varkentje.

Het spel van de Damsters liep van geen kant. Opbouw, passes, positie, het was allemaal van een bedenkelijk niveau. De beste kans kreeg Appingedam in de 17e minuut, toen Mark Huft helemaal alleen voor het lege doel van de Stadjers opdook. Van drie meter afstand wist hij de bal naast het doel te krijgen. SC Stadspark daarentegen was zeer effectief. Van de handvol gecreeerde kansen werden er maar liefst vier verzilverd en wel in de 22e, 32e, 70e en 88e minuut. Appingedam wist daar niets tegenover te stellen.

Zaterdag is Jivan Vroom na een verplichte afwezigheid van zes wedstrijden weer van de partij. Van de vijf door hem gemiste competitiewedstrijden werd er één gewonnen, een keer gelijk gespeeld en gingen drie duels met grote cijfers verloren. Met nog twaalf wedstrijden te gaan zal Appingedam dit seizoen geen rol van betekenis meer spelen in 3C.

Door de vele gele kaarten die tot nu toe zijn opgelopen, ook tegen SC Stadspark werden er vier aan de Damsters uitgedeeld, zal er vrijwel elke wedstrijd wel iemand geschorst zijn. En dat treft een aantal sterkhouders van Appingedam. Het team van coach Gerard Zeeman speelt uit tegen Aduard. Wie weet heeft Vroom iets voor zijn team in petto.

Bron: www.appingedam.nl

No Replies to "Appingedam blameert zich tegen veteranen"