Heren LSV verslaan ook Krathos

De volleyballers van het Lopster LSV, koploper in de eerste klasse B, ontving zaterdag nummer zeven Krathos H2 uit Hoogezand. De thuisclub wilde zo ruim mogelijk winnen om de druk op de achtervolgers wat op te voeren. Zeker omdat zij de komende vier weekenden niet hoeven te spelen. Ondanks een wat moeizame eerste set was LSV heer en meester en wisten ze het treffen met 4-0 te winnen. De setstanden waren 28-26, 25-18, 25-17 en 25-14.

Meteen in de eerste set werd duidelijk dat, wanneer de thuisploeg geconcentreerd en in een hoog tempo zou spelen, ze een makkelijke middag tegemoet gingen. En dat was aanvankelijk ook zo. LSV nam een 12-9 voorsprong en liep verder uit na een blok van Jan Klink. Maar daarna bleef men op negentien punten hangen. Slordig passen en niet attent zijn in de verdediging zorgde ervoor dat Krathos de stand gelijk kon trekken: 19-19.

Wouter Haak tilde de stand naar 22-20, maar daarna was het de goed blokkerende Krathos-mid Jorrit Luikinga die er 22-22 van wist te maken. De thuisploeg bleef slechte passes afleveren en de gasten maakten daar dankbaar gebruik van. Een hard rechtdoor geslagen bal van Bas Smit zorgde zelfs voor een setpunt. LSV-mid Gerard Hofman sloeg deze met een diagonaal geslagen aanval echter keurig weg. Dat herhaalde hij even later op identieke wijze nadat LSV door een eigen fout weer op achterstand was gekomen. De Lopsters konden hun eerste setpunt op 26-25 niet verzilveren, maar de tweede was wel raak. Hoogezandster spelverdeler Bas Dussel raakte de bal volledig verkeerd en besliste daarmee onbedoeld de set: 28-26.

In de drie sets daarna kwam de overwinning van LSV totaal niet meer in gevaar. Er werd steeds beter verdedigd en doordat spelverdeler Jurjen Haak zijn aanvallers goed wist te vinden, konden ze snel een grote voorsprong nemen. Krathos kon het niveau van de eerste set niet vasthouden en maakte steeds meer fouten. Met name libero Rick Hulshof kreeg de ballen nog maar zelden goed bij zijn spelverdeler, waardoor de aanvallen van Krathos voorspelbaar en dus goed te verdedigen waren.

Even leek het in de derde set, na een botsing tussen Wouter Haak en Dirk de Vries, nog fout te gaan. Gelukkig voor LSV konden beide spelers doorgaan. Een tweede botsing, tussen spelverdeler Jurjen Haak en wederom Dirk de Vries, leverde Haak een pijnlijke schouder op. Ook nu konden beiden na een korte pauze verder spelen en werd er uiteindelijk gemakkelijk gewonnen.

Diagonaalspeler Arnold Hovenga was blij met de zege: ‘In de eerste set maken we het onszelf onnodig lastig, maar we slepen de set er wel uit. Daarna zijn we niet meer in gevaar geweest. We speelden degelijk en scoorden we bovendien een aantal mooie punten. We zijn benieuwd hoe ver we gaan komen.’

De komende weken is het wachten op de uitslagen van de andere ploegen. Nummer twee Sudosa/Desto uit Assen heeft twee punten minder uit evenveel wedstrijden en de nummer drie Annen staat vijf punten achter. Zij hebben echter wel twee duels minder gespeeld en staan er dus het beste voor. Met name de ontmoeting tussen de nummer twee en drie van komend weekend wordt met veel belangstelling door LSV tegemoet gezien. De eerstvolgende wedstrijd voor de Lopsters is op zaterdag 19 maart om 16.00 uur. In de eigen Boshal is danTrias uit Appingedam/Delfzijlde tegenstander.

No Replies to "Heren LSV verslaan ook Krathos"