Glimmen slagvaardiger dan De Pelikanen

De Pelikanen heeft op eigen veld een 1-3 nederlaag geleden tegen Glimmen. De hoger op de ranglijst bivakkerende gasten toonden aan dat ze maar weinig kansen nodig hebben om tot scoren te komen. De Damsters daarentegen wisten tot aan het strafschopgebied van de tegenstander nog tot redelijk voetbal te komen, maar lieten daarna verstek gaan.  Pas toen de gastheren met tien man kwamen te staan lieten ze hun tanden zien.

Gezien de stand op de ranglijst zou Glimmen met niets minder dan een overwinning genoegen mogen nemen. Dat deed de ploeg van trainer Gerrit Marsman dan ook niet. Men zocht zonder veel omhaal de kortste weg naar het doel van keeper Rody Bos en had na enkele minuten spelen al succes. Stijn Wijmenga mocht het halve veld ongehinderd oversteken om de bal daarna op links bij Rick Oosterhof in te leveren. Die speelde op zijn beurt broer Tim aan en dat betekende 0-1.

De Pelikanen had even tijd nodig om deze tik te verwerken, bood wel weerstand maar was niet daadkrachtig genoeg. Een voorzet van Ronald Hund werd uit het doelgebied weggebokst door goalie Marc Kruger en een inzet van Daan van Dortmont vloog richting boomtoppen. Peli miste een dosis sportieve agressie en die had men hard nodig tegen het veel slimmere en behendiger acterende Glimmen, dat vooral qua fysiek en voetbalervaring meer in zijn mars had dan de jonge honden van coach Remy van der Wal.

Na een klein half uur spelen had Glimmen zichzelf in een zetel kunnen plaatsen als men de marge had verdubbeld. Dat het bij topschutter aller tijden Tim Oosterhof niet altijd prijs is, liet de spits zien door de bal bijna over de kleedkamers te schieten. De eerste helft eindigde met een onderonsje tussen scheidsrechter Benjamins en de beide aanvoerders. De leidsman was het gezeur van de teams aan zijn adres kennelijk zat en maakte de captains duidelijk dat het afgelopen moest zijn.

Na de doelwisseling moest De Pelikanen, met de straffe wind in de rug, meer bieden dan men in het eerste bedrijf had laten zien. het was echter andermaal Glimmen dat doeltreffend was. Een overtreding leidde links van het Damster strafschopgebied tot een vrije trap voor de gasten. Wijmenga lepelde het leer voor de goal van Bos. Als Erik-Jan Raangs aan de goede kant zijn tegenstander Tim Oosterhof had afgedekt, was deze nooit tot scoren gekomen. De goaltjesdief kroop echter slim voor zijn opponent en kopte het speeltuig binnen: 0-2.

Raangs mocht het laatste half uur van het duel als toeschouwer bekijken. De leidsman toonde hem zijn tweede geel toen hij zijn frustraties niet kon bedwingen en mankeerde daarmee zijn team. Gek genoeg bleek Peli de mouwen nu wel te willen opstropen. Glimmen liet zich te ver terugvallen en kreeg met een opportunistisch spelende thuisclub te maken die verdedigend meer risico’s besloot te nemen. Met Jermane Bos in het veld als extra aanvaller voor Jesper Schonewille  probeerde Van der Wal de bakens alsnog te verzetten.

En wonder boven wonder gebeurde precies dat wat men niet meer had verwacht. Een corner vanaf de linkerkant werd door Ruben Keizer het doelgebied van Glimmen ingepompt en door Daan de Groot tegen het nylon geprikt: 1-2. De ruimte die Peli achterin weggaf dreigde de gastheren meerdere keren fataal te worden, maar zelfs vanaf elf meter lukte het Glimmen niet om de genadeslag toe te dienen. Een lichte duw van Keizer leidde tot een slecht ingeschoten strafschop van Nick van Dongen die gemakkelijk door Rody Bos opgeraapt kon worden.

De Pelikanen leefde nog en was een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Keizer leek deze op de voet te hebben, maar zijn vrije trap miste het doel op een haar na. Wat de gastheren ook probeerden, het mocht niet baten. In de slotminuut van de wedstrijd, toen het veld alsmaar zwaarder en glibberiger was geworden, sloeg Glimmen definitief toe. Een corner werd door Tim Oosterhof met het hoofd panklaar voor de voeten van Bas de Boer gelegd. Hij hoefde alleen maar af te stoffen: 1-3.

Op basis van de vechtlust in het tweede bedrijf had Peli misschien wel een punt verdiend, maar gelet op het spelbeeld van de hele wedstrijd kwam de overwinning bij de ploeg terecht die daar de meeste aanspraken op mocht maken.

* De Pelikanen – Glimmen 1-3 (0-1). Tim Oosterhof 0-1; Tim Oosterhof 0-2; Daan de Groot 1-2; Bas de Boer 1-3.

No Replies to "Glimmen slagvaardiger dan De Pelikanen"