Jeroen Haan kraait victorie bij Omlandia

Omlandia heeft op eigen veld een prima overwinning geboekt op het bezoekende ASV Dronten. De wil om de tegenstander een enorm pak slaag te bezorgen was er bij de Ten Boersters kennelijk niet. De gasten kwamen er met de 4-1 nederlaag namelijk nog redelijk goed van af. Jeroen Haan kraaide victorie voor de thuisclub. Hij scoorde drie keer, waarvan één keer vanaf elf meter.

Vijftien punten bedroeg het gat tussen de nummers vijf en tien van de 1e klasse E in het zaterdagvoetbal. Op papier zou ASV Dronten dus weinig moeite met de gastheren moeten hebben. Voor Omlandia was een overwinning broodnodig om enigszins uit de gevarenzone weg te blijven.

Kennelijk was dat gegeven genoeg voor het team van trainer Robbie Wentink om er meteen vanaf het eerste fluitsignaal vol in te kletsen. Het duel was amper losgebrand of Jeroen Haan kwam al in kansrijke positie voor het doel van de gasten te staan. Die mogelijkheid liet hij nog onbenut, maar ettelijke minuten later was het wel raak. ASV Dronten verdedigde knullig uit, leverde het leer in en stelde Haan in staat om zijn eerste van de middag te produceren: 1-0.

Omlandia kreeg ook na die treffer alle gelegenheid om de slecht spelende gasten op de pijnbank te leggen, maar weigerde vooralsnog de trekker over te halen. Overigens mochten de gasten hun doelman Jovan Tromp op de blote knieën bedanken dat hij tenminste wel bij de les was, anders had hadden de Drontenaren na één helft al wel in kunnen pakken. De goalie hield Haan twee keer van scoren af en veegde ook een vrije trap van Jeroen Scholma weg.

Het uitblijven van meer doelpunten had Omlandia in het laatste deel van de eerste helft problemen kunnen opleveren, maar verder dan een goal van Jeroen van der Meer die wegens buitenspel werd afgekeurd.

Na de theepauze leek ASV Dronten zich er van bewust te zijn dat er iets moest veranderen en wisten ze zowaar langszij te komen. Jodi de Boer werd tegen het natte gras gekwakt en uit de toegekende strafschop scoorde Dennis van Vuuren de gelijkmaker: 1-1. Amper verdiend, maar het zorgde er wel voor dat er weer sprake van een wedstrijd was. Dat duurde maar enkele minuten overigens, want drie minuten na de ASV-goal kwam Omlandia andermaal aan de leiding. Nu fungeerde Haan als aangever en mocht Klaas Swiersema afronden: 2-1. Volgens de assistent-scheidsrechter van de gasten was er sprake van buitenspel, maar scheidsrechter Schuring negeerde het vlagsignaal van zijn rechterhand.

De dreun van de tweede tegengoal kwamen de gasten niet meer te boven. Sterker nog, enkele minuten na de tweede Ten Boerster treffer lag de bal opnieuw achter Tromp. Iedereen leek op Haan te letten, maar de spits deed niets omdat hij buitenspel stond. Dat gold niet voor Dennis Loer. Hij leek op weg naar succes, ware het niet dat Martijn Timmer hem toucheerde en dat leverde de gastheren een strafschop op. Nu kwam Haan wel weer in beeld. Hij eiste de bal op en joeg het speeltuig tegen het nylon: 3-1. Intussen stond Timmer waarschijnlijk al te douchen, want hij had rood gekregen voor zijn overtreding op Loer.

Waar ASV Dronten met elf man al grote moeite had om tot aanvaardbaar voetbal te komen, werd de missie na het gedwongen vertrek van Timmer alleen maar moeilijker. Toen Haan na ruim een uur spelen ook nog 4-1 op de borden liet zetten, was het pleit definitief beslecht voor het tiental van ASV. Ze hadden hun hoge klassering geen moment waar kunnen maken tegen Omlandia, dat het belang van dit duel wel had onderkend en daar naar handelde. In de strijd om lijfsbehoud werden drie belangrijke punten aan het totaal toegevoegd.

* Omlandia – ASV Dronten 4-1 (1-0). Jeroen Haan 1-0; Dennis van Vuuren 1-1 (strafschop); Klaas Swiersema 2-1; Jeroen Haan 3-1 (strafschop); Jeroen Haan 4-1.

No Replies to "Jeroen Haan kraait victorie bij Omlandia"