Knappe zege Viboa op ‘D Olde Veste

Viboa heeft goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Tegen het hooggeklasseerde ´d Olde Veste werd met 3-1 gewonnen. De overwinning van de Winsumers was verdiend, al werden ze door scheidsrechter Hooistra aardig in het zadel geholpen.

Al in de vierde minuut kreeg Viboa een goedkope strafschop. De Winsumers mochten aan de linkerkant een vrije bal nemen. Waar iedereen de bal direct voor de goal verwachtte, speelde Duncan Torrenga de bal kort op Rick Schaaphok die oog in oog met Gideon Vellinga kwam te staan. De Viboa-spits kapte z´n man uit en schoot de bal van dichtbij tegen een arm van de verdediger. Schaaphok schreeuwde om een strafschop en kreeg die. Vanaf de stip was aanvoerder Marcel Pannekoek trefzeker: 1-0. Het was een heerlijk begin voor de ploeg van trainer Ron de Boer.

Vijf minuten later kreeg Duncan Torrenga de bal op links aangespeeld. De middenvelder liet zijn directe tegenstander de hielen zien en verscheen schuin voor de goal. Hij verslikte zich daarop in doelman Holleboom, waar een schot tussen de palen een betere optie was geweest.

In de 26e minuut wist Marcel Pannekoek met een prima pass Bauke Hoekstra te bereiken. De rechtshalf worstelde zich langs twee man, waarop de bal zomaar voor de voeten van Rick Schaaphok belandde. De spits twijfelde niet, haalde uit en zag zijn inzet via een verdediger richting het lege doel gaan. Het was de prima spelende centrale verdediger Joy Okenge die de bal voor de doellijn wist weg te werken. Schaaphok juichte en had wederom succes bij de scheidsrechter, die gedecideerd naar de middenstip wees. Een cadeautje.

Ondanks alle, volkomen terechte, protesten van Steenwijker-zijde bleef de jonge leidsman uit Bergum bij zijn beslissing: 2-0. Wel knap, gezien zijn positie in het veld. Hij stond recht voor de goal, buiten het strafschopgebied en terwijl de bal in de lucht hing. Daarbij komt nog dat de verdediger alle tijd nam om de bal heel beheerst weg te werken. Dat doe je niet wanneer de bal over de doellijn is.

De gasten gaven daarna gas bij en probeerden Viboa terug te dringen. Ondanks het optische veldoverwicht werd Viboa-goalie Cedric Tillema niet echt op de proef gesteld. De eerste keer dat het wel moest was hij direct kansloos. In de 38e minuut kreeg Sander Nijstad alle ruimte en tijd om aan te leggen. Vanaf ruim vijfentwintig meter liet hij de bal vertrekken die vervolgens als een granaat in de winkelhaak vloog: 2-1. Een prachtige goal, die weer voor spanning zorgde.

‘D Olde Veste kwam bij het begin van de tweede helft goed uit de startblokken. Er werd eerder druk gezet, waardoor Viboa moeite had om de bal in de ploeg te houden. Toch kwam het eerste gevaar na de thee van de thuisploeg. Bauke Hoekstra draaide over rechts goed bij z´n man weg en gaf voor op de eerste paal, waar doelman Tom Holleboom de bal net voor de voeten van Rick Schaaphok wegplukte.

De gasten bleven het proberen, maar konden door het compact verdedigen van Viboa niet echt voor gevaar zorgen. Niels van Dalen leidde zijn verdediging uitstekend, waardoor er weinig tot geen kansen werden weggegeven. Het dichtst bij een goal was, halverwege de tweede helft, dan ook weer Viboa. Dit keer speelde Duncan Torrenga aanvoerder Marcel Pannekoek in het strafschopgebied met een steekpassje in. Deze legde breed op Deshley Storm, wiens inzet werd geblokt.

De bezoekers probeerden hierna de gelijkmaker te forceren en gingen meer risico´s nemen. Hiervan profiteerde Viboa optimaal. Met nog een kwartier te spelen kwam Duncan Torrenga in duel met Joy Okenge, nadat de bal diep was gegeven. De aanvaller won slim z´n duel en zette met een mooie steekpass Rick Schaaphok voor sluitpost Holleboom. De spits deed vervolgens het enige juiste en stiftte de bal over de liggende goalie in het doel: 3-1.

´D Olde Veste zette nog een ´alles-of-niets offensief ´in, kreeg ook nog twee mogelijkheden om te scoren, maar het was voor de gasten uit Steenwijk zo´n dag dat alles tegen zat. De scheidsrechter, de gemiste kansen in de slotfase en een hardwerkend Viboa, dat hier optimaal van profiteerde.

(bron: WinsumNieuws)

No Replies to "Knappe zege Viboa op 'D Olde Veste"