Monsterzege futsaldames Omlandia

Waar men een week eerder tijdens het Noord-Groninger Sportgala nog in galajurken te bewonderen was, hesen de zaalvoetbaldames van Omlandia zich vrijdag in het zwartwitte tenue voor het thuisduel met ONS BOSO Sneek. Coach Slagter zag voor het eerst dit seizoen dat alle dames aanwezig waren. Ze waren overigens niet allemaal inzetbaar. Het duel kwam voor de onlangs moeder geworden Bijman nog even te vroeg. Daarnaast brak keepster Afman afgelopen week haar pink. Zij moest dit duel ook laten schieten. 

Het was daarom weer puzzelen voor de coach. Jansen bood aan een helft te willen keepen, wat betekende dat De Jonge een linie mocht zakken om zich naast verdedigers Bakker en Hilbelink op te stellen. Riemersma, Streppel en Stiekema kregen hun plaats in de voorhoede toebedeeld.

De Ten Boersters beleefden een vliegende start. Er waren nog maar twaalf seconden weggetikt toen De Jonge op aangeven van Streppel de openingstreffer liet noteren. Bij de tweede paal kon het speeltuig worden binnen geschoten: 1-0. Twee minuten later was het weer raak. Nu was De Jonge de aangeefster en kon Riemersma afronden: 2-0.

Binnen vijf minuten leek het duel al beslist te worden. Opnieuw stond Streppel aan de basis en liet ze De Jonge haar tweede treffer noteren: 3-0. De gastvrouwen hadden hun gewenste start en voerden de opdrachten perfect uit. In de 13e minuut bracht Hilbelink verandering in de tussenstand. Riemersma werd door haar op rechts gevonden en aangespeeld. Ondertussen liep Hilbelink zelf door en de voorzet van Riemersma werd vervolgens keurig door haar binnen geschoten: 4-0.

Het verschil op de ranglijst lieten de Omlandianen ook in het veld zien. Men was een maatje te groot voor de Friezinnen die momenteel de laatste positie bezetten. Toch wisten de gasten in de voorlaatste minuut wat terug te doen via een tegentreffer, waarmee de rust met een 4-1 stand werd bereikt.

Hilbelink nam na de hervatting plaats in onder de lat. Jansen nam haar plaats in de achterhoede weer in en ook De Jonge bleef daar staan na haar prima optreden de eerste helft. In de 31e minuut mocht Streppel weer eens een goal bijschrijven, Hilbelink kwam met een lange bal, deze werd niet goed verwerkt door een verdedigster en de attente Streppel kreeg hierdoor vrij baan richting de goal om dit buitenkansje te verzilveren: 5-1.

In de 34e minuut was Streppel de aangeefster. Nu mocht Stiekema profiteren en daarmee was de 6-1 een feit. Zestig seconden later werd misschien wel de mooiste voorbereiding op een treffer genoteerd. In een druk centrum voor de goal van Sneek kon Bakker een combinatie met Stiekema aan gaan. Stiekema, die met de week beter spel blijft vertonen, bracht de bal op prachtige wijze terug bij Bakker die dit hoogstandje een prima vervolg gaf: 7-1.

Jansen was de enige die nog niet gescoord had, maar daar kwam in de 38e minuut verandering in. Wederom was Streppel degene die het voorbereidende werk deed,. De opgestoomde Jansen wist met links de bal in de korte hoek te drukken, waarmee via de paal een fraaie 8-1 op de borden kwam.

Riemersma, vaak de clown van de selectie, had weer eens een opvallende actie. Vanaf de bank liet ze zich inbrengen voor Streppel, maar deze wist van niks en zo stonden de Omlandianen plots met zes dames in het veld. Ze kreeg lachers op haar hand, maar moest toch even even op de bank terugkeren om een halve minuut later alsnog te worden ingebracht.

De opvallende invalbeurt bekroonde ze met een solo door het midden. Twee Sneeksters werden het bos ingestuurd en de bal werd diagonaal laag binnen geschoten waarmee de 9-1 werd genoteerd. In de 44e minuut was Streppel weer eens belangrijk met een assist. Ze wist haar vijfde af te geven en Riemersma kon daarmee haar derde treffer noteren. De bal verdween via de binnenkant paal tegen het nylon en daarmee waren de dubbele cijfers een feit: 10-1.

Dat was kennelijk niet voldoende voor de Ten Boerster dames. Stiekema leverde met een prima optreden nog eenmaal een assist af, Streppel mocht haar tweede treffer bijschrijven en daarmee de 11-1 als einduitslag op de borden laten zetten,

Het was voor het publiek weer eens een lekker avondje futsal in de Tiggelhal, met veel doelpunten en een gretig team dat door deze overwinning dertig punten uit tien duels heeft behaald. Opvallende feiten waren dat alle speelsters wisten te scoren, De Jonge een prima optreden in de achterhoede kende, Stiekema bij tijden geniaal in de voorhoede was, Streppel zo’n beetje de ongekroonde koningin van de assists was en de opoffering van Jansen en Hilbelink voorbeeldig genoemd kon worden.

De monsterzege vormde prima generale voor het duel van dinsdag. Dan staat een bekerwedstrijd gepland in Stiens tegen Avanti/Keuning advocaten vr1, de nummer twee uit de hoofdklasse.

No Replies to "Monsterzege futsaldames Omlandia"