RZ Baflo pakt periodekampioenschap

Zelf eenvoudig met 0-6 winnen bij Velocitas, concurrent Holwierde thuis punten zien verliezen in het duel met SV TEO en SIOS op eigen veld een verrassende nederlaag zien lijden tegen laagvlieger Stedum. De voetballers van Rood Zwart Baflo hadden kortom een prima weekend. Door de ruime zege wist de ploeg van trainer Marcel Schaap de periodetitel in de wacht te slepen en kan er zaterdag  misschien wel een stap worden gezet naar nog meer moois als men in Sauwerd van SIOS weet te winnen.

Hardop durven ze het in Baflo nog niet uit te spreken, maar dat het behalen van de tweede periodetitel naar meer smaakt, is wel duidelijk. Leider Jaap de Vries en Rob Tigchelaar namen de honneurs waar in Groningen. Trainer Marcel Schaap genoot namelijk van een welverdiende vakantie op Gran Canaria.

Het duel tegen gastheer Velocitas werd al in een vroeg stadium beslist. Binnen tien minuten lagen er al twee ballen in het mandje van de Stadjers. Een inzet van Chris ten Boer werd van richting veranderd en betekende 0-1. Ten Boer werd korte tijd later onderuit gehaald en omdat dit binnen het strafschopgebied gebeurde, kwam het speeltuig op de stip te liggen. Jeroen Zwart naam plaats achter de bal en veegde het leer tegen het nylon: 0-2.

De thuisclub had niets in te brengen tegen de Bafloërs, die een aantal kansen onbenut lieten, maar voor de thee nog wel verder wisten uit te lopen. Ten Boer rondde een solo knap af en Reinout Geuze bepaalde de ruststand op 0-4.

De tweede helft was niet veel meer dn een formaliteit. Het was slechts de vraag hoe gretig Rood Zwart Baflo zou zijn. Het antwoord kwam van Geuze die nog twee keer scoorde, waarmee de eindstand op 0-6 kwam te staan.

Toen na afloop de balans kon worden opgemaakt en Rood Zwart, na enig telefoonverkeer van wedstrijdsecretaris Jan Stavenga richting KNVB, te horen kreeg dat de periodetitel een feit was, kon het feestje beginnen. Ondertussen had de vader van Schaap het bericht al naar zijn zoon doorgespeeld dat de buit binnen was en zal er ook op Gran Canaria wel even zijn geproost.

De Bafloërs hadden zich volgens de elftalleider voor het seizoen tot doel gesteld dat men bij de eerste vijf wilde belanden. Nu zit er echter veel meer in. ‘Het binnenhalen van de periodetitel haalt wel een stuk druk van onze schouders. Na jaren hebben we weer eens een prijs te pakken. Dit is geweldig.’

Zaterdag staat de derby tegen SIOS op het programma voor Rood Zwart Baflo. In Sauwerd kan men zich waarschijnlijk opmaken voor een kleine ‘invasie’ van Rood Zwart-fans die hun favorieten ook bij de naaste concurrent nog wel even naar een zege willen schreeuwen.

No Replies to "RZ Baflo pakt periodekampioenschap"