Meiden GAV Unitas in de prijzen

In sporthal De Mencke in Uithuizen is zaterdag de eerste voorwedstrijd NTS B turnen dames gehouden. Deze turnwedstrijd werd georganiseerd door de KNGU in samenwerking met SVU uit Uithuizen. Van GAV Unitas uit Usquert deden twee meisjes mee. Dat waren Nienke Lambers (jeugd 1 D2) en Jamie Gloudemans (jeugd 1 D3). Beide meisjes moesten tegen tien andere turnsters uit de provincie strijden.

Lambers en Gloudemans moesten in de eerste wedstrijd van de dag beginnen. Lambers begon op sprong. Ze leverde twee mooie handstandoverslagen over de kast af. Haar gemiddelde cijfer op sprong bedroeg 11.275 punten.

Gloudemans begon op balk. Meteen na de opsprong ging het al mis. Ze wankelde en viel van de balk. Hierdoor sloeg de wedstrijdspanning toe en begon ze erg te trillen. Dit was door de hele oefening heen te zien. Flinke wankelingen en nog twee vallen waren het resultaat. Ze eindige uiteindelijk nog als zesde op balk met een score van 9,100 punten.

Dit resultaat moest ze zo snel mogelijk vergeten en gewoon op de andere drie toestellen gaan knallen. In de tweede ronde begon Lambers op brug. Ze turnde een hele mooie  brugoefening. Deze werd dan ook beloond met het hoogste cijfer, te weten 14,100 punten.

Gloudemans haar tweede toestel was vloer. Deze voerde ze keurig uit. Ondanks dat ze een element te weinig turnde waardoor ze 2,3 punten in mindering kreeg, had ze wel het tweede cijfer op vloer met 12.400 punten.

In de derde ronde ging Lambers naar balk. Hier viel ze met de radslag van af en ze deed een verkeerde sprongserie. De val en een verkeerde element turnen koste haar 3,6 punten aftrek. Dat was jammer, want ze turnde een keurige balkoefening. Haar eindscore op balk was 9,550 punten.

Het derde toestel voor Gloudemans was sprong. Ook zij maakte twee keurige handstandoverslagen over de kast. Haar cijfer op sprong was het hoogste met 11,650 punten. Het laatste toestel voor Lambers was vloer. Ze turnde een keurige oefening zonder grote fouten en kreeg hiervoor het tweede cijfer (13,167 punten).

De brug was voor Gloudemans het laatste onderdeel. Normaal gesproken niet haar sterkte toestel maar nu scoorde ze met 12,800 punten het hoogste cijfer. Ondanks dat er hier en daar grote fouten werden gemaakt, wist Lambers als derde te eindigen en was de hoogste trede van het ereschavot voor Gloudemans.

Er kan nu weer gewerkt worden aan de moeilijke elementen. Op 16 april hebben de dames hun tweede voorwedstrijd in Wildervank. Daarna wordt bekend gemaakt welke meisjes doorstromen naar de finale op 21 mei in Uithuizen. Trainsters Linda Uilhoorn en Marian Bakker-Jansen kijken tevreden terug op het eerste optreden.

No Replies to "Meiden GAV Unitas in de prijzen"