Prima prestaties Artemis op NK

Met een zilveren plak voor de Winsumse Gonny Houtman bij de vrouwen 60 en een derde plaats voor plaatsgenoot Koos Durenkamp bij de mannen 70 op het NK Halve Marathon in Den Haag heeft Artemis zich zondag uitstekend geprofileerd. Het door Le Champion georganiseerde evenement telde op de diverse afstanden maar liefst 41.000 deelnemers, waarvan 13.000 op de halve marathon.

Een van Nederlands grootste hardloopevenementen werd verder gekenmerkt door een uitstekende organisatie met negenhonderd vrijwilligers, muziek langs het parcours, veel publiek en een gezellige sfeer. Het weer viel een beetje tegen. Het was koud, er stond een aanwakkerende veelal tegenwind vergezeld van enkele hagelbuien. De route voerde de deelnemers vanaf de start op de Koningskade door het centrum van Den Haag onder andere langs het Vredespaleis, over de boulevard van Scheveningen weer terug naar de finish op het modderige Malieveld.

Artemis telde op de halve marathon drie deelnemers, waarvan Houtman en Durenkamp, aan het NK deelnamen. Houtman, iets te snel vertrokken, liep bij de vrouwen 60 een goede wedstrijd en finishte net als vorig jaar in Leiden verdienstelijk als tweede in 1.41.08 uur. De winst ging net als vorig jaar afgetekend naar Jeannine Liebrand uit Nijmegen in 1.36.33 uur. Op de derde plaats eindigde Jannet Vermeulen uit Utrecht in 1.42.23 uur.

Bij de mannen 70 behaalde Koos Durenkamp een keurige derde plaats in 1.46.54 uur. De door de KNAU vastgestelde limiet voor het verkrijgen van een medaille in deze leeftijdscategorie staat erg scherp op 1.39.50 uur. Durenkamp voldeed dus niet aan deze norm. Hij stond wel op het podium, kreeg een roos maar geen bronzen medaille.

De winst in zijn categorie ging naar Bert Streumer uit Odijk in 1.30.47 uur. De nummer twee Erik ten Velden uit Petten liet een tijd van 1.43.54 uur noteren en kreeg evenmin een medaille. Hilda Broekhuizen (Winsum) tenslotte liep bij de vrouwen 50 met een negatieve split naar een keurige 1.42.29 uur, waarmee ze zich als 18e wist te klasseren.

No Replies to "Prima prestaties Artemis op NK"