Turnsters VIOS komen sterk voor de dag

Acht turnsters van VIOS uit Warffum hebben onlangs in Uithuizen hun eerste voorwedstrijd NTS B van het seizoen geturnd. Vera Bijsterveld, Mare Kraaijenzank, Esmée Koning, Moniek Slump, Tessa Kool, Yuan Post, Julia Slob en Marilynn Raat kwamen bijzonder sterk voor de dag.

In de eerste wedstrijd turnden vier meisjes. Vera Bijsterveld deed dat in de categorie jeugd 1 D1, Mare Kraaijenzank in de categorie jeugd 1 D2, Esmée Koning in de categorie jeugd 1 D3 en Moniek Slump in de categorie jeugd 1 D4. Alle vier turnsters wisten keurige oefeningen te turnen, al lieten ze hier en daar nog wel wat punten liggen.

Bijsterveld en Kraaijenzank kwamen sterk voor de dag. Bijsterveld mocht het goud in haar categorie in ontvangst nemen met een puntentotaal van 50.583. Kraaijenzank mocht in haar categorie ook het goud in ontvangst nemen met een punten totaal van 50.475. Esmée Koning nam het zilver in ontvangst met een puntentotaal van 45.508. Moniek Slump viel net buiten het podium. Zij werd vierde met een totaal van 45.408 punten.

In de tweede wedstrijd turnden Yuan Post en Tessa Kool. Yuan Post kwam uit in de categorie pupil 1 D1 en Tessa Kool in pupil 2 D1. Beide turnsters begonnen sterk op hun eerste toestel, Bij Kool was dit de brug en bij Post was dit de vloer, waar zij zelfs nog wat punten liet liggen. Kool had als laatste toestel sprong. Dit is niet haar beste toestel, maar toch wist ze zich in het klassement flink omhoog te werken. Ze eindigde op een verrassende derde plaats met een puntentotaal van 49.533.

De balk was voor Post het laatste toestel. Zij vindt een aantal elementen op de balk nog spannend en deze kwamen tijdens de wedstrijdoefening ook niet goed uit de verf. Hiervoor kreeg de turnster drie punten neutraal aftrek, waardoor bekend was dat in het klassement zou zakken. Met een totaal van 50.542 punten mocht ze toch nog op het podium staan en het brons in ontvangst nemen.

In de derde wedstrijd turnden Marilynn Raat en Julia Slob. Marilynn Raat turnde in de categorie instap D1 en Julia Slob in pupil 1 D2. Raat begon heel sterk op vloer en wist dit op alle toestellen door te zetten. Op de balk waren geen wiebels te zien. Ze leverde een strakke oefening zonder vallen af. Julia Slob begon heel sterk op de balk en kwam eveneens tot een mooie oefening zonder val.

Op de andere toestellen turnde Slob eveneens sterk. Beide turnsters turnde een geweldige wedstrijd. Met een totaal van 55.408 puntenmocht Raat het goud in ontvangst nemen. Slob kreeg eveneens goud omgehangen. Zij wist een totaal van 53.775 punten te halen.

De acht turnsters zullen op 16 april in Wildervank hun tweede voorwedstrijd turnen. Daarna wordt bekend welke turnsters doorgaan naar de finale op 21 mei in Uithuizen. Trainsters Sandra Bosman en assistent-trainsters Emma Reinder en Denise Raat kijken terug op een geslaagde wedstijd.

No Replies to "Turnsters VIOS komen sterk voor de dag"