Verrassende winst voor De Fivel

De Fivel heeft op eigen veld een misschien wel onverwachte, doch nuttige 2-1 overwinning geboekt op het bezoekende GEO. De gasten moesten na driekwart wedstrijd met tien man verder toen Tjeerd Drabe voor de tweede keer geel zag en het veld vroegtijdig moest verlaten.

Gezien het verschil op de ranglijst zouden de Garmerwolders het duel moeten winnen. Het verschil tussen de nummer zeven en tien van de 4e Klasse C bedroeg voor de aftrap maar liefst zeventien punten. In oktober van het afgelopen jaar wist GEO op eigen veld nog met 1-0 te winnen. Op papier lijkt het echter allemaal heel simpel, de praktijk wil nog wel eens weerbarstiger zijn.

Er werd van alles aan gedaan om het hoofdveld speelklaar te krijgen. Trainer Simon Schuil ging zelfs zo ver dat hij op vrijdag, samen met onder andere secretaris Dirk Jan Elema en voorzitter Bert Jan Huizing, het veld wilde rollen. Dat was waarschijnlijk net zoiets geworden als dweilen met de kraan open.

Om toch te kunnen voetballen werd er naar het bijveld uitgeweken. ‘Eigenlijk was goed voetbal daar ook niet mogelijk. We waren het er snel over eens dat we voetbaltactisch en technisch geen wonderen hoefden te verwachten. Het zou vooral op vechtlust en wilskracht aankomen’, vertelt trainer Simon Schuil.

Na een wat aarzelend begin van de ploeg uit Zeerijp en een ietss betere start van GEO, viel naa een klein kwartier spelen de openingstreffer. Een voorzet van Stefan Groenwold plofte voor het doel van de Garmerwolders. Geert van der Veen en GEO-speler Gert van Zanten gingen het duel om de bal aan die uiteindelijk tegen het nylon belandde. Van der Veen dacht te hebben gescoord, maar de goal kwam op naam van Van Zanten: 1-0.

Het was de Riepster ploeg om het even. De gastheren lieten hun tanden zien, knokten voor elke centimeter en misten de kansen om het duel al vroegtijdig naar zich toe te trekken. De Fivel domineerde in de duels en beloonde zichzelf vlak voor de pauze met de tweede goal van de middag. Na een lange bal van achteruit wist Stefan Groenwold de bal uit de kluts mee te krijgen en voor 2-0 te zorgen.

Voor De Fivel was het lekker rusten, al besloot Schuil wel karig met de complimenten te zijn. ‘We wilden de ploeg scherp houden zodat ze er ook na de thee bovenop zouden zitten’, zegt hij.

GEO deed in de 58e minuut echter iets terug. Te laag koppen van een Riepster verdediger werd uitgelegd als gevaarlijk spel en bestraft met een vrije trap in het voordeel van de gasten. Kasper Teunis besloot dat klusje op zich te nemen en schoot de 2-1 binnen.

Het duel werd daardoor weer een wedstrijd, maar dat duurde niet lang. Tjeerd Drabe zag na 69 minuten voetballen namelijk zijn tweede geel en kon vertrekken. Daarmee ‘blesseerde’ hij het team van coach Dick Scholtens als het ware. Hoewel De Fivel na de veldverwijzing in de duels nog altijd de betere bleek, bleef het toch billen knijpen voor de gastheren. Dat had vooral te maken met het feit dat men weigerde de trekker definitief over te halen.

Uiteindelijk konden de supporters van het andere Oranje opgelucht adem halen. Na het laatste fluitsignaal was de verrassing een feit.

Schuil: ‘Ik moet zeggen dat ik wel eens mindere weekenden heb gehad. Ondanks onze klassering is er nog geen moment sprake van paniek binnen de club geweest. Toch waren we wel weer toe aan een succesje. Deze zege komt ons goed uit met de derby uit tegen Corenos in het vooruitzicht. Ook daar zal het er waarschijnlijk op aan komen wie de meeste kracht in huis heeft. Ik verwacht in ieder geval een soort van survival of the fittest.’

* De Fivel – GEO 2-1 (2-0). Gert van Zanten 1-0 (eigen doel); Stefan Groenwold 2-0; Kasper Teunis 2-1

No Replies to "Verrassende winst voor De Fivel"