Europees toptafeltennis in Middelstum

De tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum zitten bij de laatste zestien van het troosttoernooi in de TT-Intercup. Op zondag 27 maart ontvangen de Noord-Groningers TURA uit Bremen.

In de vorige ronde van de TT-Intercup werd nipt met 4-3 verloren van het eveneens Duitse TV Oyten. Voor de Middelstummers kwamen destijds Shuohan Men, Henk Jan Wils en Jan Tammenga in actie. Bij een 3-3 gelijkspel werd de laatste wedstrijd verloren, waardoor de Middelstummers nu veroordeeld zijn tot het spelen van het troosttoernooi.

Tegenstander TURA uit Bremen verloor in de vorige ronde kansloos met 7-0 van Entac uit Enschede. In Nederland komt Entac uit in de tweede divisie, wat aangeeft dat de niveauverschillen in dit toernooi erg groot zijn. De wedstrijd tegen TURA is ideaal voor het Noord-Groninger team om zelfvertrouwen te tanken richting de play-down wedstrijden tegen Scylla, waarin om lijfsbehoud in de eredivisie tafeltennis wordt gespeeld.

Coach Gert Stulp kan voor deze wedstrijd kiezen uit vijf spelers, waarvan er drie in actie mogen komen. Naast Henk Jan Wils, Colin Rengers, Jan Tammenga en Arnoud Meijer kan Stulp kiezen voor de winnaar van het A-ranglijsttoernooi bij de junioren in Den Haag, Shuohan Men, die bekend staat als een van de grootste talenten van Nederland. Iedereen is 27 maart van harte welkom aan de Coendersweg 15a in Middelstum. De entree is gratis, het duel begint om 16.00 uur.

No Replies to "Europees toptafeltennis in Middelstum"