Rugbyers DRC Phoenix eindigen als derde

De rugbyers van DRC Phoenix uit Delfzijl kregen zondag de Groningse studenten van GSRC 1 op bezoek. De vorige wedstrijd tegen de studenten verliep moeizaam maar werd wel met een nipte winst afgesloten. Nu gingen de stad-Groningers er met de winst vandoor.

Het duel begon goed voor Phoenix. Sterk scrumwerk resulteerde aan het begin van de wedstrijd in veel terreinwinst. Maar de studenten waren fit en snel. De eerste try werd door snelle opvolging van de gasten gescoord. De thuisclub bleef technisch goed werken waardoor onder anderen Lex Ronde (zie foto) meerdere try’s kon maken door de studenten te snel af te zijn.

Phoenix begon de tweede helft met een ruime voorsprong maar dat mocht niet baten. De fittere studenten wisten in het laatste kwartier steeds gemakkelijker door de verdediging van de gastheren te breken. De Delfzijlsters bleven er voor vechten om nog wel de laatste try van het seizoen te drukken waardoor de eindstand op 27-38 werd bepaald. Ondanks dit verlies eindigt DRC Phoenix op de derde plaats in de competitie.

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix eindigen als derde"