Volleyballers DIO beleven topweekend

De volleybalheren van DIO Bedum hebben afgelopen weekend vijf belangrijke punten weten te behalen. Zaterdag werd in eigen huis Dynamo Apeldoorn met 3-0 verslagen. De dag daarna werd in het Limburgse Meijel koploper Peelpush met 2-3 opzij gezet. Door deze twee overwinningen staan de Bedumers stevig op de tweede plaats in de Topdivisie.

Op voorhand leek het een zwaar weekend te worden voor de ploeg van coach Nico Huisman. De wedstrijd tegen Dynamo behoorde tot het reguliere speelschema, maar de wedstrijd tegen Peelpush moest worden ingehaald in verband met bekerverplichtingen van de ploeg uit Meijel.  Het doel was om in ieder geval zo min mogelijk energie te verspillen tegen het lager geklasseerde Dynamo, om vervolgens vol in de aanval te gaan tegen het thuis nog ongeslagen Peelpush.

De wedstrijd tegen Dynamo kwam moeizaam opgang. Voornamelijk serverend werden er  aan beide kanten veel fouten gemaakt. Pas richting het eind van de eerste set wist DIO het gaatje te slaan en niet meer uit handen te geven. De eerste set ging met 25-21 naar de thuisploeg. In de tweede set was het spel aan de kant van DIO een stuk beter. De pass lag goed, zodat spelverdeler Rik Bakker de aanvallers voor het uitzoeken had. Al snel liep de ploeg uit Bedum weg van Dynamo en pakte de tweede set met 25-19. In de derde set leek Dynamo er al niet meer in te geloven. Onder leiding van een uitstekend spelende Jan Bakker walsten de Bedumers over de gasten heen. De derde set werd overtuigend binnengehaald met 25-14 en daarmee werd tevens de wedstrijd gewonnen.

Op zondagochtend vertrokken de Bedumers richting Limburg om het daar tegen koploper Peelpush op te nemen. Een wedstrijd tussen de nummer één en twee. Bij winst kon de ploeg uit Meijel de week daarop het kampioenschap binnenhalen. Daarvoor had de ploeg wel drie punten nodig. DIO was echter niet van plan om zich zonder slag of stoot gewonnen te geven. De eerste set ging nog overtuigend naar Peelpush met 25-17, maar in de tweede set was het de beurt aan DIO. Mede dankzij een goed spelende Jochem van der Veen, die de afwezige  Erik Rekker en Tobias Havinga verving , won DIO de tweede set met een minimaal verschil van 24-26.

Peelpush gooide er vervolgens weer een schepje bovenop in de derde set. DIO Bedum was zoekende en had geen antwoord op het aanvallende spel van de thuisploeg. De derde set ging overtuigend naar Peelpush met 25-14. Een spannende vierde set leverde in eerste instantie setpunt op voor DIO, maar Peelpush wist deze weg te werken en kwam tot tweemaal toe op matchpoint. Mede dankzij een sterk spelende Jochem van Diepen slaagde Peelpush er niet in om het matchpoint te verzilveren. Uiteindelijk was het DIO die de vierde set met 26-28 wist te winnen.

Dit gaf de ploeg van Huisman extra energie om ook de beslissende vijfde set binnen te halen. DIO was ontketend in die beslissende set. Peelpush kwam de klap van de vierde set niet meer te boven en de Bedumers sloegen met volle overtuiging de ballen binnen.  Bij een stand van 11-14 waren er de eerste matchpoints voor DIO. De daaropvolgende aanval werd door Peelpush buiten de lijnen geslagen en dus was de buit binnen. Voor het eerst dit seizoen waren de Limburgers in eigen huis tegen een nederlaag aan gelopen.

Voor DIO betekende het een mooie overwinning op de koploper en vijf belangrijke punten in twee dagen tijd. Zaterdag spelen de Bedumers in de eigen sporthal De Beemden een thuiswedstrijd tegen Sliedrecht Sport. Deze wedstrijd begint om 13.00 uur.

No Replies to "Volleyballers DIO beleven topweekend"