Merkwaardig einde thuisduel DIO Bedum


De volleyballers van DIO/Bedum hebben wederom een overwinning weten te boeken. In eigen huis werd Sliedrecht Sport met 3-1 verslagen. Dankzij deze overwinning kon alweer de achtste thuisoverwinning van dit seizoen worden bijgeschreven. Alleen koploper Peelpush wist tot nu toe de ploeg van Nico Huisman een thuisnederlaag te bezorgen. Het duel kreeg een vreemd einde omdat DIO de laatste punten cadeau kreeg na drie rode kaarten voor Sliedrecht Sport.

Sliedrecht verkeert momenteel in zwaar weer. De ploeg staat onderaan in de Topdivisie en vecht tegen degradatie. Voor DIO Bedum kan het seizoen al niet meer stuk. De Bedumers debuteren dit seizoen op het één na hoogste niveau van het volleybal en staan stevig op de tweede plaats.

DIO begon iets sterker aan de wedstrijd dan de ploeg uit Sliedrecht. Het gaatje werd al redelijk snel geslagen en bij een stand van 10-6 vroeg de coach van Sliedrecht de eerste time-out aan. Dit had echter niet het gewenste effect. Ook DIO had het niet gemakkelijk. De Bedumers kregen met regelmaat de pass niet onder controle, waardoor er niet fatsoenlijk kon worden aangevallen. Sliedrecht wist echter ook geen potten te breken, dus DIO kon vrij eenvoudig de voorsprong behouden. Tegen het einde van de set werd het verschil zelfs iets groter. Dankzij een netfout wist DIO de eerste set met 25-19 te winnen.

Ook in de tweede set was het de thuisploeg die beter uit de startblokken kwam. Dit had men voornamelijk te danken aan Sliedrecht. Met vijf onnodige fouten hielp de ploeg uit Sliedrecht de Bedumers op een ruime voorsprong van 8-3. Sliedrecht wist zich echter weer terug te knokken naar een 9-9 tussenstand. Voor DIO het teken om er weer een schepje bovenop te doen. De thuisploeg liep vervolgens uit naar 17-12. Uiteindelijk pakte DIO ook de tweede set: 25-20.

In de derde set leek het de goede kant op te gaan voor de ploeg van Nico Huisman. Al snel stond er een voorsprong van 6-3 op het scorebord, maar Sliedrecht liet nog even zien dat het over kwaliteit beschikte. Halverwege de set namen de gasten de leiding over. Bij een stand van 13-18 was het gat al redelijk groot. DIO maakte veel meer fouten dan in de voorgaande twee sets. Sliedrecht wist de voorsprong verder uit te bouwen en de derde set met 17-25 te winnen.

De wedstrijd werd op dat moment ook wat grimmiger. Sliedrecht, dat gedurende de hele wedstrijd al commentaar had op de leiding, liet zich voornamelijk verbaal veel horen. De vraag was hoe lang de scheidsrechters met ingrijpen zouden wachten. DIO liet zich er niet door van de wijs brengen. De thuisclub nam de leiding en mede dankzij twee doortik-ballen van Thijs Homan stond er een score van 7-3 op het bord. Sliedrecht bleef echter aan het elastiek hangen en kwam terug tot twee punten achterstand.

Veel verder lieten de gastheren het niet komen. Bij een stand van 22-18 schopte een speler van Sliedrecht de bal tegen het plafond. Hij ontving hiervoor een rode kaart en bezorgde DIO een gratis punt. Vervolgens ontplofte de bank van Sliedrecht, waardoor ook de coach en een andere speler rood kregen voorgehouden. Drie rode kaarten betekenden evenveel in de schoot geworpen punten voor DIO en daarmee werd niet alleen de vierde set met 25-18 gewonnen, maar ging ook de wedstrijd naar de Bedumers.

Het werd daardoor een ietwat merkwaardig einde van een dule dat DIO Bedum hoe dan ook had gewonnen, al speelde men dan ook niet op zijn best. Sliedrecht Sport had echter te weinig kwaliteit in huis om het de nummer twee van de ranglijst echt lastig te maken. Op 2 april speelt DIO wederom een thuiswedstrijd. Dan is USC US uit Amsterdam de tegenstander. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

No Replies to "Merkwaardig einde thuisduel DIO Bedum"