Maakt RZ Baflo titelrace weer spannend?

In de 5e Klasse D van het Noord-Groninger voetbal staat zaterdag een heuse kraker op het programma. Rood Zwart Baflo ontvangt koploper GRC Groningen. Samen met SIOS en Holwierde is het kwartet wel gevormd dat de dans om de prijzen leidt. Wie er met de hoofdprijs vandoor gaat? Na komend weekeinde zou dat wel eens een stuk duidelijker kunnen zijn.

Dat het duel tussen de roodzwarten en de Stadjers, die beiden al een periodetitel op zak hebben, een dergelijk gewicht met zich mee zou torsen hadden velen aan het begin van het seizoen waarschijnlijk niet verwacht. De confrontatie stond al eerder op het programma, maar omdat het weer niet altijd heeft meegewerkt, moet het nu gebeuren.

Het verschil tussen beide ploegen bedraagt zes punten. Daarbij dient wel opgemerkt te worden dat RZ Baflo een wedstrijd minder heeft gespeeld en dus heeft de ploeg van trainer Marcel Schaap alle belang bij een overwinning. Daarmee is aansluiting bij de lijstaanvoerder gewaarborgd. Dat de Stadjers te kloppen zijn heeft buurman SIOS wel bewezen. De Sauwerders veegden de stad-Groningers nog niet zo lang geleden met 3-8 van de grasmat. Het is een van de twee duels die GRC dit lopende seizoen heeft verloren. Laagvlieger GVAV Rapiditas wist het team van coach Arnold Tuni namelijk ook (1-3) te verschalken.

RZ Baflo heeft een verliespartij meer op naam staan. Men kreeg met 2-3 klop van Oosterparkers, verloor de uitwedstrijd bij GRC met 3-0 en ging in en tegen Holwierde met 4-3 onderuit. Die laatste nederlaag dateert alweer van begin december. Daarna werd er zes keer op rij gewonnen. GRC moet de volgende worden die men pootje wil lichten, maar een eenvoudige klus zal het niet voor de gastheren worden. De Groningers hebben voldoende kwaliteit in huis om zich een geduchte tegenstander te mogen noemen. De Stadjers bezitten de op een na productiefste voorhoede in 5D.

Met 72 gescoorde goals in 19 duels kan men een aardig rapportcijfer overleggen. De elf van Schaap wisten het net tot nu toe 49 keer te vinden. Bij GRC is Henk de Jong de man met het hoogste aantal treffers. Hij heeft er momenteel 28 achter zijn naam staan. Reinout Geuze is bij RZ Baflo de meest scorende aanvaller met 14 treffers.

Er valt moeilijk te voorspellen wat voor wedstrijd de toeschouwers krijgen voorgeschoteld. Zeker is wel dat er niet alleen in Baflo en Groningen met belangstelling naar de uitkomst zal worden gekeken. Ook in Holwierde en Sauwerd zal men de verrichtingen op de voet volgen…. De aftrap van het duel is om half drie.

No Replies to "Maakt RZ Baflo titelrace weer spannend?"