RZ Baflo komt niet langs GRC Groningen

Het duel tussen koploper GRC Groningen en gastheer Rood Zwart Baflo is niet de kraker geworden die velen er van verwacht hadden. Van goed voetbal was geen sprake, maar dat was niet zo verwonderlijk. Daarvoor was het veld te zwaar bespeelbaar en speelde de straffe wind een te grote rol. Uiteindelijk werd er na bijna 103 minuten voetbal een 1-1 eindstand op het wedstrijdformulier genoteerd.

Rood Zwart Baflo was van plan om de competitie weer spannend te maken door GRC Groningen pootje te lichten. De thuisclub had nog iets recht te zetten, want de uitwedstrijd tegen de Stadjers ging eerder dit seizoen met 3-0 verloren.

Het werd al snel duidelijk dat er geen hoogstaand voetbal op het Bafloër sportpark verwacht moest worden. De bezoekers hadden de forse wind het eerst in de rug, maar dat dit niet altijd een voordeeltje hoeft te zijn ontdekte men al snel. Het bleek bijzonder lastig om een fatsoenlijke pass te versturen.

Toch wist GRC iets beter met de moeilijke omstandigheden om te gaan. RZ Baflo speelde bijzonder onrustig en verloor veel tweede ballen. In plaats van de korte combinatie via de grond te zoeken, werd het leer soms lukraak naar voren geschoten. Ver kwam de bal zelden. Het speeltuig kwam in de meeste gevallen, door de wind gedragen, net zo hard weer terug. De beste kansen in het eerste bedrijf waren voor de Stadjers en zij zouden de score dan ook openen.

Na een ingooi van Niek Ramaker aan de linkerkant kwam Chiel-Jan Wiardi in balbezit, draaide knap om zijn as bij Jeroen Zwart weg en liet een schot van zijn voet vertrekken waar doelman Rick Folkerts geen antwoord op had: 0-1. Met wat meer fortuin had goalgetter Henk de Jong dat kunststukje in de herhaling gegooid, maar zijn schot ging rakelings naast. Het waren de twee meest opmerkelijke momenten uit de eerste helft, die verder vrij geruisloos voorbij ging.

De gastheren zouden in het tweede bedrijf meer aanvallende kracht moeten ontwikkelen om het de gasten echt moeilijk te maken. Dat gebeurde vooral uit dode spelmomenten, waarbij de traptechniek van Melvin Folkerts goed van pas kwam. Chris ten Boer kwam een teenlengte te kort om een vervaarlijk indraaiende bal van zijn teamgenoot binnen te kunnen tikken. Twee minuten later kopte Ten Boer een inzet van Folkerts de verkeerde kant op, een pegel van Reinout Geuze vloog net naast en William de Roo schoot rakelings over de deklat.

De gelijkmaker hing in de lucht en zou ook vallen. In de 72e minuut liet Mark van Zanten vanaf rechts een voorzet van zijn voet vertrekken die door Reinout Geuze op de paal werd gemikt. Melvin Folkerts was er echter als de kippen bij om de rebound achter goalie Wouter Koetze te schieten: 1-1.

RZ Baflo gaf nog een keer gas, terwijl GRC er alles aan deed om het tempo uit de wedstrijd te halen en daarbij waren alle beschikbare middelen kennelijk geoorloofd. Spelers vielen bij bosjes om, de overtredingen en onderbrekingen stapelden zich op.

Een corner van Folkerts belandde diep in de tweede helft bovenop de lat en aan de andere kant was het nog even billen knijpen geblazen toen invaller Hilbrand van Marum zich verslikte en GRC-er Rick Heerschop op weg naar succes leek te zijn. Hij kon echter geen goed vervolg aan zijn actie geven. Verder dan een schot in de korte hoek van Henk de Jong kwamen de Groningers niet. Nadat Jeroen Zwart een prima schot door doelman Koetze weg gebokst had zien worden, was de koek wel op.

Dankzij de vele onderbrekingen voor blessurebehandelingen en andere ongemakken, werd er pas na 103 minuten voetbal afgefloten. Beide ploegen hadden een punt in de knip. Bij GRC was men daar bepaald niet rouwig om, de thuisclub moest er wel vrede mee hebben.

* RZ Baflo – GRC Groningen 1-1 (0-1). Chiel Jan Wiardi 0-1; Melvin Folkerts 1-1

No Replies to "RZ Baflo komt niet langs GRC Groningen"