Simpele overwinning SC Loppersum

De Heracliden en SC Loppersum spelen dit paasweekeinde een dubbel programma. Zaterdag stonden beide ploegen in Uithuizermeeden tegenover elkaar. Voor de Lopsters werd het een prima middag. Het team van trainer Henk Buikema wist het treffen vrij eenvoudig met 0-5 te winnen.

‘Als we vanmiddag al punten hadden gepakt, dan was dat een bonus geweest’, zegt coach Jan Medema van de blauwzwarten. Hij moest teveel belangrijke schakels missen om een kwalitatief waardige tegenstander te zijn voor de bezoekers.

Binnen tien minuten lag de bal voor de eerste keer achter doelman Pieter Buikema. De defensie van De Heracliden was niet attent genoeg toen Joris Jurna de bal voor het doel wist te lepelen. Buikema leek het gevaar te keren, maar bokste de bal voor de voeten van Peter Heeres. Diens uithaal betekende 0-1.

Het goed spelende SC Loppersum verdubbelde de marge in de 22e minuut (0-2) en speelde vanaf dat moment een gewonnen wedstrijd. De gastheren waren niet bij machte om enige stootkracht te ontwikkelen en daardoor sloop er bij SC Loppersum ook wat gemakzucht in de ploeg. ‘De spelers hadden ook wel in de gaten dat ze niet veel van De Heracliden te vrezen hadden. Je ziet dan toch dat de scherpte wat afneemt’, aldus Buikema. Voor de thee gebeurde er niets opzienbarends meer.

Na de doelwisseling werd al snel duidelijk dat Buikema zijn manschappen weer op scherp had gezet. Hij wilde meer en werd op zijn wenken bediend. Jeffrey Leegstra scoorde in de 59e minuut de mooiste goal van de middag. Hij liet goalie Buikema met een prima stiftje kansloos en tekende voor zijn tweede: 0-3.

Daarna was het de beurt aan Bjorn Schutter. Hij deed zijn naam alle eer aan door nog twee doelpunten aan het totaal toe te voegen en bepaalde de eindstand daarmee op 0-5.

Medema wilde na afloop niet al te lang bij het verlies stilstaan. ‘Het thuisduel tegen SC Stadspark is voor ons van veel groter belang. Die moeten we winnen, anders komen we in een gebied terecht waar je als club niet wilt zitten’, aldus de oefenmeester.

Zijn collega Henk Buikema was uiteraard in zijn nopjes met de overwinning. ‘Dit is een goede start van het paasweekeinde en een mooie opsteker voor de thuiswedstrijd tegen Appingedam, al is dat een hele andere ploeg’, vindt de oefenmeester. ‘We moeten van onze eigen mogelijkheden uit gaan en niet teveel naar de tegenstander kijken. Het zelfvertrouwen is er wel, nu moeten we nog zorgen dat we dit op het veld in een goed resultaat weten om te zetten.’

* SV De Heracliden – SC Loppersum 0-5 (0-2). Peter Heeres 0-1; Jeffrey Leegstra 0-2; Jeffrey Leegstra 0-3; Björn Schutter 0-4; Björn Schutter 0-5.

No Replies to "Simpele overwinning SC Loppersum"