Zaalvoetbalsters Peli onderuit in Winsum

De zaalvoetbalsters van De Pelikanen hebben de topper in de 2e klasse A Noord tegen Futsal Winsum 1 vrijdagavond met 3-1 verloren. De Winsumers blijven door de zege de trotse koploper, met 40 punten uit 15 wedstrijden. De Damster dames staan op de vijfde plaats met 25 punten uit 12 duels.

De wedstrijd in de Ripperdahal was nog maar 9 seconden (!) oud toen Peli-doelvrouw Meike Aarens reeds was gepasseerd: 1-0. Vijf minuten later ging Ilona Kramer in de fout en leidde de koploper ‘uit het niets’ met 2-0.

De Pelikanen, zonder Irene Bos en Christel Marree, herstelde zich hierna uitstekend. Met een gezonde portie werklust en zo nu en dan goed opgezette aanvallen werd getracht de achterstand weg te werken. Met name Monica Kamphuis-Woldendorp en Maria Parasyri kregen kansen om te scoren, maar de Winsumer doelvrouwe stak in een puike vorm en ranselde de ene na de andere bal uit haar doel. Dat deed ze ook in de tweede helft.

Aan de andere kant stond ook Meike Aarens meerdere keren haar mannetje. Negen minuten voor het einde gaf Maria Parasyri de bezoekers weer hoop op minimaal een punt. Een vrije trap van Monica Kamphuis-Woldendorp, van achteruit en hoog richting het doel, werd op de juiste wijze beoordeeld door Parasyri. Zij nam de bal aan, draaide weg bij haar tegenstander en scoorde 2-1.

Kort hierna kreeg een speelster van Futsal Winsum geel en moest twee minuten vanaf de kant toekijken. In deze 120 seconden en met een speelster meer, slaagden de Damsters er niet in de gelijkmaker te produceren. Winsum besliste, met nog twee minuten op de klok, de wedstrijd door er 3-1 van te maken.
Na afloop kon men in het Damster kamp de conclusie trekken dat men de wedstrijd in de openingsfase had weggegeven. Futsal Winsum trad aan met negen speelsters. De Pelikanen was met zes, ook de van een blessure herstellende Tara Benesia en Beatriz Zuidema waren van de partij, naar het kanodorp afgereisd.
‘De thuisclub wisselde regelmatig het hele veldteam, waardoor je gekscherend zou kunnen zeggen dat De Pelikanen het tegen twee teams moest opnemen’, aldus coach René Beishuizen.

No Replies to "Zaalvoetbalsters Peli onderuit in Winsum"