Eenvoudige overwinning DIO Bedum

De heren volleyballers van DIO Bedum hebben zaterdag een vrij eenvoudige overwinning weten te boeken op degradatiekandidaat USC US uit Amsterdam. In sporthal De Beemden werd onder toeziend oog van ruim driehonderd supporters een 3-0 zege behaald.

De laatste weken lijkt de ploeg van Nico Huisman in uitstekende vorm te zijn. Begin dit jaar werd er nog twee keer verloren, maar de daaropvolgende acht wedstrijden werden allemaal winnend afgesloten. De ploeg staat daardoor stevig op de tweede plaats en lijkt dit ook niet meer uit handen te geven.

Tegenstander US vecht nog tegen degradatie en heeft alle punten hard nodig. Zij begonnen dan ook met volle overtuiging aan de wedstrijd. DIO daarentegen liet zich niet van de wijs brengen waardoor het spel lang in evenwicht bleef. Passend stonden de Bedumers goed. Vooral libero Niels Kuypens werd met regelmaat door US gezocht, maar hij wist bijna alle ballen keurig bij spelverdeler Thijs Homan af te leveren. Richting het einde van de set werd het gat groter in het voordeel van DIO. Uiteindelijk werd de eerste set met 25-20 gewonnen. De Bedumers kregen echter wel een tegenvaller te verduren. Erik Rekker moest met een knieblessure het veld verlaten en werd door Tobias Havinga vervangen.

In de tweede set pakte DIO meteen een voorsprong van drie punten. Door kleine onnauwkeurigheden kwam US sterk terug en nam de leiding over. Bij een stand van 8-10 vroeg coach Nico Huisman een time-out aan. Dit had niet het gewenste effect, want twee punten later werd de tweede time-out alweer aangevraagd. Een dubbele wissel aan de kant van DIO moest verandering brengen. Thijs Homan en Jochem van Diepen maakten plaats voor Rik Bakker en Michael ter Veer.

De Bedumers kwamen weer beter in hun spel en het gaatje werd langzaamaan kleiner. In de slotfase wist DIO de leiding weer over te nemen. Een mooi verdedigend punt van libero Niels Kuypens bracht de stand op 22-20 en niet veel later stond er 25-23 op het scorebord.

In de derde set hielden beide ploegen elkaar een lange tijd in balans. Pas halverwege de set, bij een stand van 16-15, wist DIO Bedum bij US weg te lopen. Het verzet van de Amsterdammers was daarna definitief gebroken. DIO kon de set rustig uitspelen en de set binnenslepen met 25-19.

Komend weekeinde staat er een uitwedstrijd op het programma. De mannen van Nico Huisman zullen het in Dordrecht opnemen tegen Next Volley. Op 16 april spelen de Bedumers hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander is dan Pelster/Cito. De wedstrijd begint dan om 19:30 uur.

* DIO Bedum – USC US 3-0. Setstanden 25-20; 25-23 en 25-19

No Replies to "Eenvoudige overwinning DIO Bedum"