Goede prestaties roeiers Neptunus

Een aantal jeugdroeiers van Neptunus uit Delfzijl heeft afgelopen weekend hun eerste roeiwedstrijd van het seizoen gevaren. Op de Amstel in Amsterdam werd een langeafstands-wedstrijd gehouden met deelnemers uit het hele land.

Maarten Veninga roeide met drie jongens van de Hunze uit Groningen naar een mooie tweede plaats. Neptunus-stuurman Fons Folkers loodste verenigingsgenote Eva Griep, aangevuld met drie Groningse meiden, naar de vijfde plaats.

Op zondag kwam Jan Huib Veninga in actie in de eenpersoonsboot over een afstand van vier kilometer. Hierbij was de top van de Nederlandse junioren aanwezig. Jan Huib had in januari al weten te verrassen op de roeiergometer kampioenschappen. Zondag was de eerste grote test op het water. Na een goed gevaren race eindigde hij uiteindelijk op een twaalfde plaats in een veld van 43 deelnemers. De afstand tussen nummer vier en nummer twaalf bedroeg echter maar negen seconden. Met iets scherper stuurwerk op het onbekende water van de Amstel was er wellicht nog iets meer mogelijk geweest voor Veninga.

Verder waren er goede prestaties van twee voormalige Neptunus-junioren die tegenwoordig bij studentenverenigingen in Groningen roeien. Damion Eigenberg (Gyas) won bij de lichtgewicht senioren de eerste plaats over 7,5 kilometer. Anne-men Huijzer (Aegir) werd over dezelfde afstand derde in de dames beginnelingen klasse.

De volgende wedstrijd voor Veninga is van 22 tot en met 24 april en betreft het NK over de reguliere afstand van twee kilometer op de Willem Alexander Baan in Rotterdam. De andere Neptunus-jeugd mag zondag in Leeuwarden aantreden voor de eerste wedstrijd in de regiocompetitie.

No Replies to "Goede prestaties roeiers Neptunus"