Klimaatgroep Stars doet prima zaken

De tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum hebben zondag een belangrijke stap richting handhaving in de eredivisie tafeltennis gezet. In de eigen sportzaal aan de Coendersweg werd Scylla op sensationele wijze met 3-0 aan de kant gezet.

Klimaatgroep Stars speelt in een tweeluik tegen Scylla om lijfsbehoud in de eredivisie. Voor de thuisclub kwamen Colin Rengers, Arnoud Meijer en Jan Tammenga in actie, dit onder toeziend oog van meer dan honderd toeschouwers.

Colin Rengers had de eer deze zeer belangrijke wedstrijd te openen. Hij deed dat tegen Olivier Altenburg. Rengers kwam met 2-1 achter in games, maar toonde hierna veerkracht. Waar dit seizoen de druk Rengers nog wel eens opbrak, was dit nu absoluut niet het geval. De youngster kwam beter in zijn spel en liet bij vlagen geweldig tafeltennis zien. Altenburg werd uiteindelijk met 3-2 verslagen, wat een 1-0 voorsprong in sets betekende voor de Middelstummers.

Aan Arnoud Meijer de taak de voorsprong verder uit te bouwen. De verdediger, die dit seizoen een aantal keren opviel met goed spel in invalbeurten, speelde tegen de sterke Thomas Bénit. Deze had echter totaal geen antwoord op het spel van Meijer. Hij wist het duel in drie games in zijn voordeel te beslissen.

Jan Tammenga wist daarna wat hem te doen stond in zijn duel met Joey Boekkooi. Er moest gewonnen worden. Boekkooi begon erg sterk en zette Tammenga op een 2-0 achterstand. De routinier stelde snel orde op zaken en pakte punt na punt. Dit leidde bij Scylla-speler Boekkooi tot fikse irritaties. Tammenga wist, massaal gesteund door het Middelstummer publiek, eerst tot 2-2 terug te komen om vervolgens zelfs de wedstrijd te winnen.

De 3-0 overwinning betekende een enorme opsteker voor het zelfvertrouwen van het team. Bovendien kunnen de Noord-Groningers het karwei zondag in Leiden afmaken. Wanneer ook deze wedstrijd gewonnen wordt, speelt Klimaatgroep Stars volgend seizoen weer eredivisie tafeltennis.

Coach Gert Stulp had vooraf al aangegeven vertrouwen te hebben in een goede afloop, maar zo’n duidelijke overwinning had werkelijk niemand verwacht. Scylla zal er zondag, gesteund door het thuispubliek, alles aan doen om een beslissingswedstrijd uit het vuur te slepen. Wil men dit bewerkstelligen, dan moet er deze keer wel gewonnen worden. Het belooft hoe dan ook een erg spannende ontknoping te worden van een enerverend seizoen. Als Klimaatgroep Stars zondag niet wint, wordt er op zondag 17 april in Leiden ene beslissingswedstrijd gespeeld.

No Replies to "Klimaatgroep Stars doet prima zaken"