Nog geen titel voor dames DIO Bedum

In sporthal De Beemden in Bedum stond zaterdag de kraker in de derde divisie van het damesvolleybal op de rol. DIO Bedum nam het thuis op tegen Flash Veendam. Voor de kerst stonden de Bedumer dames nog op ruime achterstand van de Veenkolonialen. Daarna zette DIO een goeie reeks neer en zaterdag konden de dames bij een 4-0 winst zelfs kampioen worden. De champagne bleef echter nog even onder de kurk, want de Bedumers gingen met 1-3 onderuit.

Er was veel publiek op het duel afgekomen en tijdens het inslaan ging het er fanatiek aan toe. Het beloofde dan ook een spannende wedstrijd te worden. DIO begon goed aan het treffen. Aan beide kanten was er wel wat spanning, maar de thuisclub bleek het beste uit de startblokken te zijn vertrokken. Het werd een spannende set die uiteindelijk met 25-19 door de DIO-dames werd gewonnen.

De tweede set werden de dames van Flash beter en had DIO moeite met scoren. Bij een stand van 15-14 voor de Bedumer dames ging Marieke Koers, een van de buitenaanvallers, door haar enkel. Zij moest de strijd staken en kon de gehele wedstrijd niet meer in actie komen. De set bleef tot het einde spannend, maar de dames van Flash trokken uiteindelijk aan het langste eind en wonnen met 21-25.

De Bedumers waren er op gebrand om de flow van de eerste set op te pakken. Flash scoorde echter net wat gemakkelijker en trok ook de derde set naar zich toe: 18-25. Na het verlies van de tweede set konden de DIO-dames in ieder geval zaterdag geen kampioen meer worden.

Nadat ook de derde set was ingeleverd, wilde DIO eerherstel en de eerste plaats in de rangschikking niet zonder slag of stoot opgeven. Men begon prima en de strijd ging lange tijd gelijk op. Halverwege de vierde set wist DIO een gaatje van vier punten te slaan.

Het leek een kwestie van punt voor punt de set uitspelen. Flash Veendam wilde graag de vierde set echter ook winnen en vocht zich goed terug. Scorend kregen de DIO-dames het lastig en kwamen ze er niet goed door. Flash ging stug door en won de set dan ook met 21-25.

De Bedumer dames baalden, maar het kampioenschap is nog niet uit het zicht verdwenen. Het verschil met de nummer twee bedraagt negen punten en twee wedstrijden meer. In twee duels kan men maximaal tien punten verdienen, dus heeft Flash nu een verliespunt minder.

DIO heeft nog één wedstrijd te gaan en wel op 16 april. Flash Veendam moet nog drie wedstrijden, dus is de strijd om het kampioenschap in de derde divisie nog lang niet gestreden.

* DIO Bedum – Flash Veendam 1-3. Setstanden: 25-19; 21-25; 18-25 en 21-25

No Replies to "Nog geen titel voor dames DIO Bedum"