Ruime winst voor heren LSV

Met nog vier wedstrijden in de eerste klasse B te gaan stonden er zeker nog drie echte toppers op het programma voor de volleyballers van LSV uit Loppersum. Zaterdag kwam nummer vier Dovo op bezoek. De gasten werden met lege handen terug naar huis gestuurd.

De komende weken speelt LSV tegen de nummers één en twee en zaterdag kwam dus nummer vier Dovo H1 langs. Deze ploeg had nog een kleine kans op het kampioenschap, maar dan zou wel de volle winst gepakt moeten worden. Zonder Marco Beiboer, die dit seizoen wegens een schouderblessure niet meer in actie komt. Bij de gastheren was iedereen fit, dus gingen zij als favoriet het veld in.

Wie in de eerste set vuurwerk verwachtte kwam bedrogen uit. Het was erg gezapig en er werden veel fouten gemaakt. LSV was wel de betere ploeg maar wist steeds door eigen fouten een voorsprong te verspelen. Het gaatje op 21-18 was echter wel genoeg om de set binnen te halen. De midspelers Jan Klink en Gerard Hofman konden beter bereikt worden waardoor er op buiten wat meer ruimte ontstond. Daar maakten Dirk de Vries en Wouter Haak dankbaar gebruik van en werd het 25-21.

Het spelpeil ging daarna omhoog zodat er voor het publiek ook wat te genieten viel. Bij Dovo was Jelmer Helmholt spelverdeler Joachim Stolk komen vervangen. Hij nam de positie van buitenaanvaller in. LSV nam weliswaar een 15-11 voorsprong, maar bij de gasten ging het in deze opstelling beter draaien. De thuisploeg nam op 18-17 een time-out, maar deze had een averechts effect want de volgende twee punten gingen naar de gasten.

Daarna was er een groot schrikmoment voor Wouter Haak. Bij een drie meter-aanval kwam hij verkeerd terecht en viel hard op zijn elleboog. Na enig oponthoud kon hij gelukkig doorspelen. LSV was even van slag en keek tegen een 20-23 achterstand aan. Toch wist de ploeg zich weer tot 23-23 terug te vechten, maar daar stokte de productie. De kleine kansjes die er waren, werden niet verzilverd en dat deed Dovo wel: 23-25.

Bij LSV kwam Bert Vink in het veld voor diagonaal Arnold Hovenga. Hij bracht wat meer gif in de Lopster ploeg en zijn blokkerende kwaliteiten kwamen goed van pas tegen de harde aanvallen van Piet van der Hoek. Hij en Stolk werden veelvuldig gezocht op buiten en ze wisten ook vaak te scoren.

Omdat er weinig over mid gespeeld werd door Dovo kon het Lopster blok zich steeds beter opstellen. En aanvallend werd bij LSV juist wel over de midpositie gespeeld. Daar wist vooral Gerard Hofman dankbaar gebruik van te maken. De thuisploeg speelde een prima derde set en won met 25-17.

In de vierde set leek het dezelfde kant op te gaan, maar na een sterk begin stokte de LSV-machine. Dovo maakte gebruik van de foutjes aan Lopster zijde en nam een 13-16 voorsprong. Maar zoals al vaker dit seizoen weet LSV op die momenten de rust te bewaren en even later stonden ze weer met 17-16 voor. Hofman sloeg een midaanval schitterend binnen.

Vanaf dat moment was het stuivertje wisselen en dat kwam geheel op het conto van de Lopsters. Zij vergaten de wedstrijd op slot te gooien door regelmatig de kansen niet te benutten en door de rallypass slecht te verzorgen.

Zo keken ze, eigenlijk zonder in de problemen te zijn geweest, tegen een 22-23 achterstand aan. Spelverdeler Jurjen Haak bediende daarna neef Arne Haak op een prachtige manier en de midspeler wist wel raad met deze bal. Het leverde hem een waarderend knikje van Dovo-coach Bert Mulder op.

Bij de laatste twee punten was de hoofdrol weggelegd voor Bert Vink. Na twee geweldige reddingen in het achterveld van Dovo was het bij poging drie raak. Een setup achterover werd door hem hard via het blok uitgeslagen. Daarna was hij het slimst in de rally door de bal mooi tactisch weg te leggen: 25-23. Dankzij de 3-1 overwinning stat de ploeg uit Loppersum steviger op de derde plek.

‘Ondanks dat we niet super speelden, was het uiteindelijk een makkelijke overwinning. Het is jammer dat we laatst vier weken geen programma hadden. Dat brak ons tegen Trias lelijk op en nu kun je zien dat het ritme waarin we daarvoor zaten nog niet helemaal terug is. Volgende week naar nummer twee Sudosa. Als we daar kunnen winnen wordt het een heel spannend einde van de competitie, want koploper Annen komt een week later bij ons’, sprak aanvoerder Wouter Haak van LSV na afloop

Dovo-coach Mulder: ‘Het is inderdaad een raar speelschema. Ook wij hebben drie weken niet gespeeld. Dat Beiboer is weggevallen is een grote aderlating en aanvulling uit andere teams is er ook niet. Ach, we draaien een mooi seizoen en potjes zoals vandaag spelen we het liefst. Goede tegenstander, veel strijd en leuk volleybal.’

* LSV – Dovo 3-1. Setstanden: 25-21; 23-25; 25-17 en 25-23

No Replies to "Ruime winst voor heren LSV"