Ellen van Dijk wint Energiewacht Tour

Ellen van Dijk heeft de zesde editie van de Energiewacht Tour op haar naam gebracht De renster van Boels-Dolmans zag in de 117 kilometer lange slotetappe over het Duitse Waddeneiland Borkum haar gele leiderstrui niet meer in gevaar komen. Van Dijk kreeg Annemiek van Vleuten (tweede) en de Duitse eindwinares van vorig jaar Lisa Brennauer (derde) mee op het eindpodium.

De slotrit werd gewonnen door Kirsten Wild, die in een oplopende sprint Brennauer (tweede) en de Luxemburgse Christine Majerus (derde) ruimschoots versloeg. Voor Van Dijk was het haar tweede eindzege in deze ronde. Eerder won ze de Energiewacht Tour in 2013.

Van Dijk: ‘Ik ben blij dat de eindzege binnen is, want het was een hectische slotdag. Omdat Chantal Blaak na twee ronden uitviel, omdat ze te veel last had van de gevolgen van haar valpartij van zaterdag, moesten we de wedstrijd met vier rensters controleren. Ik ben blij met deze zege, na mijn ribbreuk in de Omloop Het Nieuwsblad miste ik een aantal wedstrijden in het voorjaar en dan zijn deze zeges in de tijdrit en het eindklassement in de Energiewacht Tour heel welkom.’ De winnares toonde zich gelukkig dat haar ploeg de succesvolle lijn van de afgelopen weken ook in deze wedstrijd kon doortrekken.

Boels-Dolmans won drie etappes en had vanaf de door het team gewonnen ploegentijdrit op woensdag de leiding in handen. Kirsten Wild boekte, na de winst op zaterdag in Zuidhorn, haar tweede ritzege in deze vijfdaagse etappekoers en haar tiende in de historie van de ronde. Wild: ‘In mijn eerste wegwedstrijd na het WK Baan had ik het in het begin even lastig om de omschakeling te maken. Maar met twee ritzeges kan ik heel tevreden terug kijken op deze wedstrijd.’

No Replies to "Ellen van Dijk wint Energiewacht Tour"