Storm gevierde man bij winnend Viboa

Het Winsumer Viboa kreeg zaterdag Groen Geel op bezoek en het enige dat voor beide ploegen telde was winst. Voor de stad-Groningers gold dat nog meer dan voor de thuisclub. Zij zijn immers de hekkensluiter in de 1e klasse E. De ploeg van trainer Ron de Boer wist de confrontatie met 2-1 te winnen. Invaller Deshley Storm eiste een hoofdrol voor zich op.

In de basis van de geelblauwen ontbrak Wouter Bloem. Hij was voor een duel geschorst. Zijn plaats werd ingenomen door Arvin Knol. Viboa maakte vanaf de aftrap duidelijk dat het voor niets minder dan de winst zou spelen. Het eerste kwart waren de gastheren dan ook de betere van de twee ploegen. Echte mogelijkheden vielen er niet te noteren en als Viboa al een keer dreigend in het strafschopgebied van Groen Geel opdook, was doelman Jeroen Vogel de situatie de baas.

Alleen Rick Schaaphok mocht aan een kans ruiken maar zag zijn vrije trap langs de voor hem verkeerde kant van de paal vliegen. Aan de andere kant zwijnde Viboa toen de inglijdende Matthijs Eppinga de bal in gedachten al achter goalie Germen Bouwman had gezien maar, met de hete adem van Hans Zwakenberg in zijn nek, de bal net niet wist te beroeren.

De eerste helft ging verder geruisloos voorbij. Het voetbal was verre van goed, maar in dit stadium van de competitie en in de situatie waarin beide ploegen zich bevonden, viel dit ook niet te verwachten.

Enkele minuten na de doelwisseling was er de voorzet van Thomas Kauw die voor Rick Schaaphok was bedoeld, maar door doelman Vogel werd opgepikt voordat de Winsumer snode plannen kon smeden. En toen was daar de mooiste actie van de wedstrijd. Koen Olde Monnikhof controleerde de bal op een meter of veertig van het Viboa-doel, zag Bouwman te ver voor zijn kooi staan en lepelde het speeltuig over de goalie heen tegen het nylon: 0-1. Het was een fraai staaltje van de Stadjer, die zijn ploeg daarmee een welkome opsteker bezorgde.

Viboa moest de rug zien te rechten en had tijd genoeg om naderend onheil af te wenden. Duncan Torrenga, die een aantal goede mogelijkheden had laten liggen, en Arvin Knol, die het erg zwaar had,  werden van het speelveld gehaald. In hun plaats verschenen Edwin Roeters en Deshley Storm. Een noodzakelijke ingreep die niet verkeerd zou uitpakken. Sterker nog, het voetballend vermogen van de gastheren werd na de dubbele wissel ineens stukken beter.

Roeters bemoeide zich nadrukkelijk met de aanval en sleurde Storm in zijn enthousiasme mee. De inbreng van het duo betekende een verademing voor de echte voetballiefhebber. Het duel was driekwart afgewerkt toen Roeters voor het eerst gevaarlijk werd maar niet tot scoren wist te komen. Enkele minuten later veerde de bank van de thuisclub op toen Storm zijn teamgenoot Roeters de bal in de voeten speelde. De voorzet van de invaller paste precies op het hoofd van Schaaphok die, ondanks een uiterste krachtsinspanning van sluitpost Vogel om dit te voorkomen, voor 1-1 tekende.

De gasten waren duidelijk van slag en kregen het behoorlijk benauwd toen Storm ineens voor Vogel opdook. De stad-Groningers konden echter opgelucht adem halen omdat Vogel baas in eigen strafschopgebied bleef.

Nog wel, want de Winsumers roken bloed en wilden meer dan een remise. De thuisclub voerde de spanning behoorlijk op en wist het gewenste resultaat pas in de slotminuut gestalte te geven. En weer was Storm de man die groot in beeld verscheen. Het was een van de weinige keren dat Vogel een inzet niet ineens onder controle kreeg en vervolgens ook nog eens de pech had dat de bal uitgerekend voor de voeten van de prima ingevallen Storm bokste. Deze bedacht zich geen moment en veegde het leer tegen de touwen: 2-1.

Na negentig minuten ploeteren en zwoegen kon in ieder geval geconcludeerd worden dat Viboa had bereikt wat het wilde. De Winsumers hebben weer een belangrijke stap gezet richting klassenbehoud. Behalve de winst en de wil om uit de onderste regionen weg te blijven, had de zege nog een prettige bijkomstigheid. In de strijd om de derde periodetitel vindt Viboa zichzelf namelijk op de eerste plaats terug en dat kan rustig een meer dan aardig neveneffect worden genoemd.

Op de vraag aan Ron de Boer waarom Storm niet meteen vanaf de aftrap in het veld had gestaan, antwoordde de coach: . Ik hoopte dat hij zijn gram zou willen halen en dat heeft hij gedaan. Daar ben ik heel blij om.” Niet minder blij was het onderwerp van gesprek. Storm: ‘Ik was getergd. Ik heb tegen Veenwouden vijf minuten meegespeeld, maar vorige week de hele wedstrijd weer op de bank gezeten. Ik had zoveel venijn in me toen ik mocht invallen, ik dacht: nu ga ik helemaal los. Het wordt alles of niets. Het ging meteen heerlijk. Ik kon acties maken en de combinaties met Roeters waren bijna allemaal goed. Ik heb een heerlijk gevoel en denk dat ik het ongelijk van de trainer heb aangetoond.’

* Viboa – Groen Geel 2-1 (0-0). Koen Olde Monnikhof 0-1; Rick Schaaphok 1-1; Deshley Storm 2-1

No Replies to "Storm gevierde man bij winnend Viboa"