Vollyballers GAV Unitas kampioen

Het heren volleybalteam van GAV Unitas uit Usquert is donderdagavond kampioen geworden van de derde klasse NeVoBo regio Noord. GAV Unitas wist dit jaar te debuteren in deze klasse en domineerde vanaf het begin.

Na twee keer op een rij de kampioen te zijn geweest van de Noordelijke Volleybal Competitie, was het voor de mannen van GAV Unitas duidelijk. Men wilde het graag in de Nederlandse Volleybal Bond proberen. Het team uit Usquert moest in de derde klasse van de NeVoBo regio Noord instromen. Al snel in de competitie werd duidelijk dat GAV Unitas een maatje te groot was voor de rest van de teams. Men stond vrijwel vanaf het begin bovenaan en gaf dit niet meer uit handen.

Alleen de nummer twee van de competitie VC Grijpskerk kon nog roet in het eten gooien in de strijd om de titel en promotie naar de tweede klasse. In een spannende uitwedstrijd wisten de mannen uit Usquert de strijd te beslechten en een goede voorsprong op de ranglijst op te bouwen.

Donderdagavond kon men bij winst op Volleybalvereniging Surf dan ook het kampioenschap opeisen. Compleet met de Eckhardt Music Show in de zaal voor de muzikale omlijsting kon de wedstrijd beginnen. De Usquerders begonnen niet scherp aan de thuiswedstrijd. Een volle sportzaal zag dat GAV Unitas niet goed in de wedstrijd zat en punten weggaf. Het werd direct op scherp gezet door Surf dat niet van plan was zich meteen over te geven.

Lange tijd stonden de gasten voor, tot het tij leek te keren. De thuisploeg wist orde op zaken te stellen al was het laat in de strijd te noemen. Toch wist men de eerste set ter nauwer nood nog te winnen. De spanning in de zaal was geboren. De tweede set stonden de mannen uit Usquert beter te spelen. De pass was iets beter voor elkaar en er kon daardoor beter aangevallen worden. De gasten konden aardig in het spoor van GAV Unitas blijven, maar konden uiteindelijk geen potten breken.

De derde set liet een eenzelfde beeld zien. GAV Unitas speelde niet zijn beste wedstrijd, maar kon redelijk overtuigen. Wat wissels in de ploeg zorgden voor vers bloed met zich mee en trainer Johan Dob kon zien dat ook de derde set werd gewonnen. Het ging voor de Usquerders niet helemaal van een leien dakje, omdat het spel wat stroef oogde. In de laatste set zag trainer Johan Dob de concentratie bij zijn ploeg verdwijnen en het publiek wist dat de thuisploeg de winst over de streep had gehaald. De Usquerders gaven deze set dan ook uit handen. Dit had echter geen invloed meer op de uitslag van het kampioenschap, welke inmiddels een feit was. De laatste set werd weliswaar verloren, maar na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was het feest in het dorpshuis van Usquert.

De spelers van GAV Unitas werden door het publiek gefeliciteerd en uit handen van voorzitter Gieny Gangl kreeg het team een grote bierpul aangeboden, vergezeld van een roos. Het team bedankte alle aanwezigen voor hun steun en met name de sponsors. Daarnaast wil GAV Unitas alle vrijwilligers dank zeggen via deze weg voor hun inzet. Daarbij doelt men op scheidsrechters, tellers en dergelijke. ‘Zonder deze mensen wordt het heel moeilijk om bijvoorbeeld wedstrijden te organiseren’, aldus de club.

Met deze overwinning op zak is de promotie een feit. Volgend seizoen zal het team uitkomen in de tweede klasse NeVoBo regio Noord. Na de plichtplegingen die bij een kampioenschap horen, konden de volleyballers feest vieren. Het was nog lang gezellig in het Usquerder dorpshuis.

No Replies to "Vollyballers GAV Unitas kampioen"