GAV Unitas stuurt ‘elftal’ naar GK

Nienke Lambers en Jamie Gloudemans van GAV Unitas uit Usquert hebben zaterdag goed gepresteerd tijdens de tweede voorwedstrijd NTS B turnen in de Wildervanckhal in Wildervank. Daarmee is de Usquerder club er in geslaagd om een compleet ‘elftal’ naar het Gronings kampioenschap te mogen afvaardigen.

Lambers kwam uit bij jeugd 1 D2 en Gloudemand bij jeugd 1 D3. Ze moesten het tegen tien concurrenten opnemen. Lambers begon op balk. Ze turnde een prima oefening en de radslag lukte voor de eerste keer op een wedstrijd. Haar cijfer was 12.467 punten.

Gloudemans begon op sprong. Hier toonde ze twee mooie overslagen over de kast. Haar gemiddelde cijfer was 11.075 punten. In de tweede ronde turnde Lambers een super vloeroefening. Ze turnde alle plus-elementen waardoor ze hoog scoorde. Haar cijfer was 14.100 punten en dat was het hoogste cijfer van alle deelnemers.

Gloudemans kwam in actie op brug. Een nette oefening leverde haar 14.000 punten op. In de derde ronde ging Lambers naar sprong. Na een aantal mislukte sprongen tijdens het inturnen liet ze op de wedstrijd twee mooie overslagen over de kast zien. Dit werd beloond met het hoogste cijfer, te weten 11.050 punten.

Gloudemans was bij het onderdeel balk aangekomen. Meteen na de opsprong viel ze eraf. Ze bleef rustig en turnde haar oefening uit. Ze had wel een aantal wankelingen maar bleef staan. Dit leverde haar 9.867 punten op.

Lambers kwam in actie op brug, het laatste onderdeel. Tijdens het inturnen zag de oefening er goed uit. Gedurende de wedstrijd ging het echter mis, wantt met ophurken viel ze eraf. Voor het overige verliep de oefening goed en dit leverde haar 12.500 punten op. Gloudemans turnde op vloer. Dit was een uitstekende oefening waar ze maar liefst 14.700 punten voor kreeg.

Beide dames hadden een goede wedstrijd gedraaid. Nadat alle cijfers waren opgeteld, kon Lambers met het zilver naar huis. Gloudemans werd eerste. Ze stond bijna vier punten boven de nummer twee en op alle toestellen was ze de beste. Het duo heeft zich geplaatst voor de finale op 21 mei in sporthal De Mencke in Uithuizen. Twee weken geleden stroomden al negen selectiemeisjes door naar het Gronings kampioenschap. Samen met Lambers en Gloudemans gaan nu alle elf meiden van de turnselectie van GAV Unitas naar de finale.

No Replies to "GAV Unitas stuurt 'elftal' naar GK"