Roeters scherpschutter bij winnend ‘t Zandt

Na nederlagen tegen het Uithuizer Noordpool UFC en De Fivel uit Zeerijp moest voetbalvereniging ‘t Zandt het zaterdag in eigen huis opnemen tegen de reserves van Rood Zwart Baflo. Door onder andere drie goals van Arne Roeters wist ’t Zandt met 4-3 van de roodzwarten te winnen.

’t Zandt begon erg sterk aan de wedstrijd en dit resulteerde dan ook in veel kansen voor de blauwhemden. Ondanks de mogelijheden en het vele balbezit lukte het ’t Zandt niet om de openingstreffer vlot tegen het nylon te krijgen. Het was na twintig minuten uiteindelijk Indikan Rukshan die het leer voor de eerste keer achter de sluitpost van RZ Baflo wist te krijgen: 1-0.

Na deze treffer bleef ’t Zandt druk zetten, maar schoten van Daniel Smidts, Sander Doorn en Tim Dijkhuis vonden het net niet. Niet veel later veroorzaakte Doorn een penalty waardoor de gasten het vanaf elf meter mochten proberen. De inzet was raak en dat betekende 1-1. Met deze stand gingen beide ploegen de rust in.

Al vrij snel na de doelwisseling was het Arne Roeters die ’t Zandt weer op voorsprong schoot: 2-1. De blauwhemden konden niet lang van deze voorsprong genieten, aangezien de Bafloërs binnen enkele minuten de gelijkmaker binnen schoten. De bezoekers kregen vleugels door de gelijkmaker vleugels en begonnen de druk op ’t Zandt te verhogen. Een knappe redding van ’t Zandt-speler Teun Heuvel zorgde er nog voor dat ’t Zandt naast Baflo bleef. De actie van Heuvel bleek uiteindelijk uitstel van executie te zijn omdat de mannen uit Baflo kort daarna de 2-3 achter sluitpost Rik Til schoten.

De thuisclub liet het er niet bij zitten en de wil om een goed resultaat uit het vuur te slepen, resulteerde dan ook in de gelijkmaker. Uit een hoekschop van Dijkhuis was het Roeters die zijn tweede van de middag maakte. De thuisploeg bleef druk zetten en uiteindelijk zorgde dat er ook voor dat de gastheren even later opnieuw konden juichen. Dijkhuis nam opnieuw een hoekschop en de kopstoot van Roeters betekende zijn derde van de middag en een 4-3 overwinning voor de Zandtsters. Zaterdag speelt ‘t Zandt in Kantens uit tegen het vlaggenschip van KRC.

Op bijgaande foto van Dick Jager kopt Roeters het winnende doelpunt achter de goalie van RZ Baflo.

No Replies to "Roeters scherpschutter bij winnend 't Zandt"