Klimaatgroep Stars dient protest in

Tafeltennisvereniging Klimaatgroep Stars heeft officieel protest aangetekend tegen het invallen van Gerard Bakker jr. van Scylla uit Leiden in de playdown-wedstrijd die de Middelstummers afgelopen zondag moesten spelen. Inzet was lijfsbehoud voor de eredivisie tafeltennis. De Noord-Groningers verloren het duel met 3-2.

De club heeft een behoorlijke kater aan het treffen overgehouden. Voorzitter Jan Boerma: ‘Wij vinden dat Gerard Bakker niet had mogen spelen omdat hij hoger op de nationale ranglijst staat dan Olivier Altenburg en dat is ons inziens competitievervalsing waardoor de wedstrijd Scylla‐Klimaatgroep Stars onrechtmatig is.’

De Middelstummers baseren zich op de peildatum van de ranglijst en dat is augustus 2015, voor aanvang van de competitie. Bakker had toen een hoger rating en dus zou zijn meedoen hoe dan ook een versterking betekenen.

Het is op zijn zachtst gezegd vreemd dat Bakker, die zich van de roepnaam ‘Piet’ bedient, op zijn Wikipedia-pagina zegt dat hij als speler geen doelstellingen meer heeft en daarom niet meer in Scylla 1 speelt, zodat jongere spelers in zijn plaats ervaring kunnen opdoen in de eredivisie.

Maar Bakker stond zondag achter de groene tafel en was verantwoordelijk voor het beslissende derde punt van de Leidenaren. Ingevallen omdat Altenburg, zoals hij had aangegeven, vanwege privé-omstandigheden niet kon spelen. In Middelstum twijfelt men nog altijd aan die uitleg. Temeer omdat de speler in kwestie zondag tijdens de wedstrijd in Leiden aanwezig was en volop aan de warming‐up meedeed. Dit onder het toeziend oog van Bert van Schaik die namens de werkgroep eredivisie bij het duel aanwezig was.

De werkgroep, die het invallen van Bakker heeft toegestaan, weigert te onderbouwen wat de omstandigheden van Altenburg zijn geweest die hem er van weerhielden om het belangrijke duel te spelen.

Terwijl de rest van tafeltennisminnend Nederland waarschijnlijk in spanning afwacht hoe het protest zal uitpakken, is in ieder geval zeker dat Klimaatgroep Stars vooralsnog veroordeeld is tot het spelen van een duel tegen FvT uit Rotterdam. Dat staat voor 30 april gepland. Als de Middelstummers dit duel winnen, blijven ze in de eredivisie.

No Replies to "Klimaatgroep Stars dient protest in"