DIO Bedum niet opgewasssen tegen VoCasa

De volleyballers van DIO Bedum hebben zaterdag hun laatste wedstrijd van het seizoen verloren. In Nijmegen was VoCasa met 3-2 de betere ploeg. De thuisploeg ontliep door deze overwinning degradatie naar de eerste divisie. Voor de Bedumers stond alleen nog de eer op het spel. De ploeg van aftredend coach Nico Huisman kan op een goed eerste jaar in de Topdivisie terugkijken. Als debutant wisten de heren een knappe prestatie neer te zetten door als tweede achter kampioen Peelpush te eindigen.

DIO wilde het seizoen in stijl afsluiten. De voorgaande twee wedstrijden werden verloren, dus de Bedumers hadden nog iets recht te zetten. VoCasa daarentegen moest alles nog uit de kast zien te halen om degradatie te ontlopen. Een overwinning was voor noodzakelijk. DIO Bedum begon echter sterker aan de wedstrijd dan de thuisploeg. Mede dankzij veel servedruk wisten de Bedumers al snel een gaatje te slaan. Een sterk spelende Jochem van Diepen wist meerdere malen een ace te slaan en ook aanvallend was hij een plaag voor de Nijmegenaren. VoCasa kreeg geen grip op het spel van DIO en moest de eerste set aan zich voorbij laten gaan: 21-25.

In de tweede set waren de rollen omgedraaid. VoCasa voerde de druk op. Vooral dankzij sterke aanvallen door het midden en veel servedruk kreeg de thuisploeg DIO Bedum in zijn greep. VoCasa wist daardoor de tweede set met 25-21 te winnen. De derde set ging geruime tijd gelijk op. Pas bij een stand van 15-20 leek het gat definitief geslagen in het voordeel van DIO. VoCasa wist echter terug te komen met een spannende ontknoping als gevolg.  Thomas Heijs wist uiteindelijk met een harde serve de wist in de derde set binnen te halen: 24-26.

De vierde set was wederom een prooi voor VoCasa. De thuisploeg pakte deze set 25-20 waardoor beide teams zich konden opmaken voor een vijfde set. Ook hierin was VoCasa de betere partij. De thuisploeg vocht voor wat het waard was om degradatie te ontlopen. Dat wierp uiteindelijk zijn vruchten af. Met 15-8 werd de vijfde set gewonnen en daarmee ook de wedstrijd met 3-2.

Het seizoen zit er definitief op voor de Bedumer volleyballers. Een mooi seizoen met veel hoogtepunten voor DIO.  De club neemt afscheid van coach Nico Huisman en passer-loper Thomas Heijs. Huisman gaf eerder dit seizoen aan te stoppen als coach van Heren 1. Wat hij gaat doen is nog onduidelijk. Thomas Heijs gaat voor zijn studie naar Canada. Volgend seizoen zal DIO Bedum wederom uitkomen op het één na hoogste niveau van Nederland. De heren hopen dan wederom een mooi resultaat te kunnen neerzetten.

* Vocasa – DIO Bedum 3-2.
Setstanden 21-25, 25-21, 24-26, 25-20 en 15-8

No Replies to "DIO Bedum niet opgewasssen tegen VoCasa"