Drie podiumplaatsen Artemis

Loopgroep Artemis uit Winsum kende op Koningsdag een topdag in Oldehove. Alle drie de vrouwen op de tien Engelse mijlen (16,1 kilometer) wisten een podiumplaats te bemachtigen. Simone Binnema (Eenrum) werd tweede bij de vrouwen 40. Bij de vrouwen 50 behaalde Hilda Broekhuizen (Winsum) een tweede plaats voor dorpsgenoot Gonny Houtman die als derde eindigde.

De Oranjerun in Oldehove was de derde wedstrijd in een serie van negen van het Loopcircuit Noord-Groningen. Door het wisselvallige weer stonden er op de drie afstanden slechts totaal 150 deelnemers aan de start. Het bleef tijdens de wedstrijd gelukkig droog. De deelnemers hadden echter op de laatste zeven kilometer veel hinder van de harde wind. De routes waren weer uitgezet in het prachtige open eeuwenoude nationale landschap Middag Humsterland.

Met negen deelnemers op de 16,1 kilometer was Artemis goed vertegenwoordigd. Hiervan vielen er zoals gemeld drie in de prijzen. Simone Binnema noteerde een keurige derde plaats in 1.14.45 uur bij de vrouwen 40. Maar Bertha Bruggenkamp (Smilde) en Christien Koning (Groningen) met tijden van respectievelijk 1.06.09 uur en 1.09.50 uur waren duidelijk een maatje te groot. Bij de vrouwen 50 ging de winst naar de stad-Groningse Bettina Hamming in 1.14.16 uur.

In de strijd om tweede en derde plaats liepen Hilda Broekhuizen, Gonny Houtman samen met Wim Ammeraal (Leens) tot het 9 kilometerpunt gelijk op. Vanaf dit punt tot de finish was het grotendeels wind tegen. De fysiek sterkere Broekhuizen pakte hier haar winst en finishte na 1.16.17 uur verdienstelijk als tweede. Houtman werd derde in 1.18.03 uur. Garco van den Berg (Uithuizen) was van de Artemis mannen de snelste in 1.08.24 uur. Tom Houtman (Warffum), die het parcours grotendeels alleen heeft gelopen, volgde in 1.12 37 uur.

Wim Ammeraal, Koos Durenkamp (Winsum), Marnix van den Brink (Groningen) en Han Korhorn (Kloosterburen) finishten na respectievelijk 1.16.27 uur, 1.19.30 uur, 1.20.06 uur en 1.21.52 uur. Op de 10,6 kilometer noteerden Grietje Dijkmans (Winsum) en Jantje Wiersema (Oldehove) dezelfde tijd: 1.02.38 uur. De organisatie van de run was uitstekend en de run had meer deelnemers verdiend.

Op de foto rechts de als derde geëindigde Simone Binnema en op de andere foto Hilda Broekhuizen (tweede) en Gonny Houtman als derde bij de vrouwen 50.

No Replies to "Drie podiumplaatsen Artemis"