Belangrijke winst NEC Delfzijl

NEC Delfzijl heeft zichzelf een prima dienst bewezen door de thuiswedstrijd tegen LTC winnend af te sluiten. De ploeg uit Assen kreeg met 2-0 klop. De overwinning was zondermeer verdiend en kwam op een goed moment voor het team van trainer Erwin Heerlijn, dat vorige week met 0-8 door kampioen Gorecht van het kunstgras was geveegd.

Het zelfvertrouwen van de ploeg uit de havenplaats had na vorige week een behoorlijke knauw gekregen. De forse nederlaag tegen de ploeg van de succesvolle trainer Bert Vos had er behoorlijk in gehakt. Het was voor coach Erwin Heerlijn en de zijnen zaak om de knop snel om te zetten en vooruit te kijken.

Dat het treffen met LTC niet eenvoudig zou worden, kon men op de vingers van een hand uittellen. De gasten kwamen met een versterkt blok van vijf verdedigers, vier middenvelders en een aanvaller uit de startblokken. De opzet was duidelijk. Er moest minimaal een punt worden meegenomen uit Delfzijl. Daar zouden de Drenten wel mee kunnen leven, omdat klassenbehoud nagenoeg definitief bewerkstelligd zou zijn.

Zoals gezegd kon NEC Delfzijl met niets minder dan een overwinning genoegen nemen en dus was ook wel duidelijk welk team de wedstrijd kleur zou moeten geven. Dat deed NEC dan ook. De thuisclub was veelvuldig in balbezit, maar wist zichzelf weinig kansen te creëren. LTC probeerde met countervoetbal tot succes te komen, maar verrassingen bleven uit.

De rust brak aan zonder dat er gescoord werd en dus moest het tweede bedrijf uitkomst bieden. De gastheren begonnen gewijzigd aan de tweede helft. Omdat er op links veel ruimte lag bij LTC posteerde Heerlijn daar invalleer Danny Schudde en offerde Kris Klasens op. Harmen Laan verhuisde om die reden naar de rechterkant van het veld.

De omzetting pakte goed uit. Na een overtreding op Edwin Hodzic mocht Nino Tualena een vrije trap nemen. Hij wist het hoofd van Reinier Schumer te vinden die de bal in de 65e minuut tergend langzaam tegen het nylon zag verdwijnen: 1-0.

‘Na die goal zag je het vertrouwen gewoon terugkomen. Ineens was het geloof in eigen kunnen terug en begonnen we beter te voetballen’, vertelt Heerlijn. De gastheren gingen op jacht naar uitbreiding van de score en vonden die opnieuw bij Schumer. Hij fungeerde als afmaker nadat Edwin Hodzic, die op het punt stond gewisseld te worden, de bal achter de verdediging van LTC wist te deponeren: 2-0. NEC Delfzijl kreeg daarna nog mogelijkheden om de score uit te breiden, maar verzuimde deze te benutten.

Heerlijn was ondanks dat tevreden over de prestatie van zijn ploeg. ‘We zijn in ieder geval voor even uit de gevarenzone. Dat is, hoe kort het ook kan zijn, een prettige gedachte.’ Zaterdag wacht een zware kluif als NEC Delfzijl bij Drenthina op bezoek gaat. Fraai voetbal hoeven de Drenten niet van hun opponent te verwachten. De komende twee wedstrijden telt voor NEC Delfzijl namelijk alleen het resultaat. ‘Ik hou er normaal gesproken niet van, maar het verzorgde voetbal staat voor mij op het tweede plan. We zullen punten moeten pakken om in de tweede klasse te blijven. Hoe we dat bereiken interesseert me niet. Het zou niet meer dan terecht zijn dat we er in blijven. Het worden hoe dan ook spannende weken voor ons’, vindt Heerlijn.

* NEC Delfzijl – LTC 2-0 (0-0).
Reinier Schumer 1-0; Reinier Schumer 2-0

No Replies to "Belangrijke winst NEC Delfzijl"