Noordwolde zet SV De Heracliden opzij

Bij SV De Heracliden is het de laatste tijd kommer en kwel, zeker waar het de resultaten betreft. Nu werd er met 4-0 in en tegen Noordwolde verloren. Bij Noordwolde is het overigens ook allesbehalve rozengeur en maneschijn, maar dat heeft veel met de omstandigheden van het sportpark te maken. Het hoofdveld was weer eens onbespeelbaar en dus werd er naar het tweede veld van de geelzwarten uitgeweken.

Voor De Heracliden zou een succesje niet misstaan. De laatste overwinning dateert alweer van eind vorige maand toen SC Stadspark met 3-2 werd geklopt. Daarna volgden louter nederlagen, waarbij maar liefst twintig tegengoals werden geincasseerd. Vorige week ging men in eigen huis met 1-6 onderuit in het duel met Appingedam.

Het verhaal van Noordwolde is een heel ander hoofdstuk. De ploeg van trainer Roy Kamps wil graag goed en verzorgd voetbal laten zien, maar moet dat vooral buitenshuis doen. Het eigen hoofdveld verandert bij de minste of geringste weersomslag in een onbespeelbare mengeling van zware Noord-Groninger klei en gras.

Ook nu was dit het geval en dus moest het tweede veld met linten afgezet worden om toch nog te kunnen spelen. ‘Kamps: ‘We hebben al vaak bij de gemeente Bedum lopen klagen maar het lijkt net alsof ze de focus op Bedum zelf hebben gericht. We spelen al jaren op een behoorlijk niveau en verdienen beter dan dit. Het is erg frustrerend dat je hier telkens weer tegenaan loopt.’

Dat de toeschouwers geen goede wedstrijd voorgeschoteld zouden krijgen was op voorhand wel duidelijk. Noordwolde was voor de thee de betere ploeg, maar sprong erg slordig met de mogelijkheden om. De Heracliden hield de verdediging goed gesloten en bezorgden hun tegenstander behoorlijk wat hoofdbrekens. De nul was heilig verklaard en ook na de doelwisseling wisten de Meisters lange tijd stand te houden. De eerste kans was zelfs voor het team van trainer coach Jan Medema. Robert de Vries verscheen vlak voor de neus van de Noordwolder goalie, maar kwam niet goed uit met zijn stappen waardoor de mogelijkheid voorbij ging.

Noordwolde was veel en langdurig in balbezit, maar wist er niets mee te doen. Tot aan de 70e minuut, toen een voorzet van Ewout Boersema door Dannick Meima tegen het nylon werd gemikt: 1-0. Tien minuten later was het pleit definitief beslecht toen Silvan Havinga binnen het strafschopgebied door toedoen van Stefan Haan tegen het gras ging en de toegekende penalty zelf besloot te nemen. Hij faalde niet vanaf elf meter en schoot Noordwolde in veilige haven: 2-0.

Bij de gasten was het geloof in een goed resultaat definitief verdwenen en gingen de kopjes naar beneden. Twee minuten na de benutte strafschop was het opnieuw raak en andermaal was Silvan Havinga de gevierde man: 3-0. Het slotakkoord was voor Marco Vos, die een corner van Patrick  Benink achter de Meister goalie wist te mikken: 4-0.

Kamps was na het laatste fluitsignaal tevreden over het resultaat, maar niet over het voetbal van zijn ploeg. ‘We kunnen veel beter, maar spelen veel te wisselvallig. Dat heeft voor een groot deel met het veld te maken. Een fatsoenlijke wedstrijd op een dergelijke mat neerleggen is onmogelijk.’

Ondanks dat heeft zijn team nog een kleine kans op het bereiken van nacompetitievoetbal. Daarvoor zal er de laatste wedstrijden wel geoogst moeten worden. Om te beginnen komend weekeinde thuis tegen HFC ’15 en daarna in de uitwedstrijd tegen Mamio. ‘Het is niet zo dat wij iets in de tweede klasse hebben te zoeken, maar het is altijd wel een leuk extraatje zo aan het einde van het seizoen’, aldus Kamps.

Jan Medema vond dat zijn team, in vergelijking met de voorgaande weken, in ieder geval meer strijd had geleverd. ‘Het probleem was nu dat de scheidsrechter een beslissende rol speelde. Bij de eerste goal negeert hij een vlagsignaal omdat er verkeerd werd ingegooid en bij de tweede treffer ben ik van mening dat hij veel te gemakkelijk naar de stip wees. Zoveel was er niet aan de hand en dat heb ik hem ook verteld. Maar ja, wat koop je er voor. De beslissing is genomen, die draai je niet meer terug.’

Komend weekeinde speelt De Heracliden tegen Lycurgus. Dat duel zal door de elf van Medema gewonnen moeten worden, wil de ploeg uit Uithuizermeeden in ieder geval uit de buurt van de plaatsen blijven die rechtstreekse degradatie betekenen.

* Noordwolde – SV De Heracliden 4-0 (0-0).
Dannick Meima 1-0; Silvan Havinga (strafschop) 2-0; Silvan Havinga 3-0; Marco Vos 4-0.

No Replies to "Noordwolde zet SV De Heracliden opzij"