Spinning tegen MS naar top Kale Berg

Virtueel de Mont Ventoux, beter bekend als de Kale Berg, beklimmen. In Ten Boer kon het zaterdag. Om tien uur werd de spinning tegen MS marathon geopend en fietsten 95 sportievelingen, waaronder burgemeester Van de Nadort van Ten Boer, voor het goede doel.

Zij konden dit doen door hun eigen racefiets in een Kickr te zetten of gebruik te maken van een spinningfiets van Arobus. Na drie kwartier fietsen was men op de top van de berg en ieder uur kwamen er nieuwe sporters fietsen voor het goede doel. Een enkeling ging meerdere uren achter elkaar op de pedalen staan. Aan de zijkant van de tent stonden nog twee fietsen waarop men individueel de Mont Ventoux kon beklimmen. Rond half twaalf kwam Derk Bosscher langs en kon toen onder anderen de  oudste deelnemer interviewen. Dat was oud-weerman Jaap Nienhuis.

De hele dag stond in het teken van MS. Om meer geld in te zamelen voor onderzoek zetten sporters en vrijwilligers zich deze dag in. Bijzonder was ook de aanwezigheid van een aantal dames van de MS Vereniging die vanuit hun eigen ervaring over de ziekte konden vertellen. Zij hadden een toolkit bij zich voor een MS Experience. Je ervaart hiermee hoe het is om MS te hebben en hoe lastig of onmogelijk een simpel klusje als het dichtknopen van een blouse kan zijn.

Vanaf de middag waren er nog meer activiteiten. Men kon genieten van een demonstratie van het HipHop-team So What uit Delfzijl en een zumba-demonstratie van Arobus. Voor wie dat wilde waren er binnen drankjes, broodjes en er kon een eigen smoothie gemaakt worden met de blenderbike. Buiten stond een ijskar van Golden Raand. Spectaculair en uitdagend was de attractie Vertical Bike, de echte durfals konden twaalf meter de lucht in fietsen.

Door samen te werken met To Be Jong waren er ook activiteiten voor de jeugd. Een BMX-team liet kinderen fietsen en verraste ze met leuke stunts en in een pannakooitje konden ze met een bal hun energie kwijt.

Het aantal bezoekers lag niet erg hoog maar de sportieve inzet van alle deelnemers maakte dat meer dan goed. Door een goede samenwerking met de organisatie van Springtime en Arobus is het een geslaagde dag geworden. Aan het eind van de middag werden dan ook alle vrijwilligers, fietsers, sponsoren en partners bedankt en kon het eindbedrag van 4.394,68 euro bekend gemaakt worden.

Team Grunn tegen MS vraagt om aandacht en zoekt fondsen voor de bestrijding van deze ziekte. ‘Met elkaar staan we voor een flinke uitdaging maar die staat niet in verhouding met de uitdaging die een MS-patiënt elke dag moet voeren’, aldus het team.

‘We zijn blij te kunnen melden dat wij tot nu toe 13467,23 euro hebben verzameld. Dat is een meer dan bijzondere prestatie. Er lopen nog enkele acties en we gaan enthousiast door. Daar kunnen we alle hulp goed voor gebruiken.’

Met dit bedrag en het geld dat al met allerlei andere acties binnen gehaald was kan Team Grunn een bijdrage leveren en op 11 juni de echte Mont Ventoux beklimmen met Klimmen tegen MS. Hierdoor is men weer een stukje dichterbij een oplossing voor MS gekomen (foto: Menne Tillema).

No Replies to "Spinning tegen MS naar top Kale Berg"