Dames LSV uit beker gewipt door Smash

In de Boshal in Loppersum stond donderdagavond de halve finale van de volleybalbeker op het programma. De dames van LSV speelden tegen derde-divisionist Smash uit Beilen. In een heroïsche strijd waren de Lopsters dicht bij een zege, maar moesten uiteindelijk het onderspit delven. Uiteindelijk duurde de partij een set te lang en werd het 2-3 (21-25, 25-23, 25-17, 11-25 en 9-15) voor de gasten.

Er was veel publiek op de wedstrijd afgekomen. In Loppersum was iedereen opgetrommeld om de thuisclub aan te komen aanmoedigen en ook Smash had een schare supporters meegenomen. Dat zorgde de hele avond voor veel kabaal en een geweldige sfeer. Beide ploegen wisten dit op waarde te schatten en schotelden de liefhebbers een geweldige partij voor.

LSV bleek zich in de bekerstrijd tot reuzendoder te hebben ontwikkeld. Eerder schakelde men al twee derde-divisionisten uit en zo begon men ook. Er werd in de eerste set een snelle 8-4 voorsprong genomen die met degelijk spel tot 17-10 werd uitgebouwd.

Op het moment dat iedereen al aan setwinst zat te denken, ging het mis. Aan de hand van ex-eredivisie speelster Miranda Sanders, die blokkerend veel indruk maakte, vocht Smash zich terug. LSV kon niet meer scoren en toen slopen er foutjes in de passing en verdediging. Na de time-out op 21-22 wisten ze geen enkel punt meer te maken en zo ging de set naar de gasten: 21-25.

Wie had gedacht dat het hierna gedaan was met de thuisploeg kwam bedrogen uit. Ondanks een achterstand (10-11 en 15-16), pakte LSV even later een 20-19 voorsprong. Een snelle aanval achterover via Suzan Haak en een buitenaanval van Gineke Hoekzema zorgden voor een groter gat maar via een foutserve kwam de stand op 23-23. Daarna was het een mooie weggedraaide midaanval van Judith Tack die het setpunt opleverde. Martina Haak serveerde daarna schitterend naar de setwinst en een gelijke stand: 25-23.

De derde set kwam Smash via Marlijn Hukema op 0-4, maar daarna was LSV weer bij de les. Via 8-8 werd het 11-9 en was er de eerste time-out voor Smash. Die miste zijn uitwerking niet, want even later was het 12-13. LSV-spelverdeelster Esther Doff zocht het toen in de tactische bal. De eerste werd nog net gered maar direct daarop volgde de tweede. Daar moesten de gasten het antwoord op schuldig blijven.

Op 18-15 probeerde de Beiler coach met een dubbele wissel het tij te keren. Maar vanaf dat moment speelde LSV haar beste spel. De blokkering stond als een huis en via een sterke serve kwam de stand op 22-15. Smash kwam nog wel twee punten terug, maar aangezien Tack in deze set niet te passeren was en uitstekend aanviel, won LSV de set met 25-17. Een  verrassing hing in de lucht, maar kwam er niet

De gasten speelden in het begin van de vierde set snel en gevarieerd en kwamen met 1-6 voor. De thuisploeg richtte zich nogmaals op en kwam terug tot 8-9, maar het was net of deze inspanning teveel van de Lopster dames had gevraagd. Bij de gasten speelden ze regelmatig een steekje op mid waar het LSV-blok weinig vat op had. Tel daarbij dat er vier ballen achter elkaar uit werden geslagen en de 9-16 achterstand is wel verklaard.

LSV kwam niet meer langs het blok van Sanders. Waarom zij zich na ieder blok zeer irritant naar haar tegenstanders opstelde, bleef onduidelijk en was volledig onnodig. Binnen de kortste keren was de set gespeeld: 11-25.

De vijfde set moest dus de beslissing brengen. De koek was op bij de Lopster dames. Via een mooie en snelle steek op Evelien Kats kwam Smash op 0-1. Zij hoefden verder niet veel te doen voor de punten want de thuisploeg stapelde fout op fout, waarbij gezegd dient te worden dat alle twijfelballen ook tegen zaten.

De set-wissel was bij 2-8 en Smash liep zelfs uit naar 3-12. De coach stond in de time-out zelfs al uitgebreid te juichen, maar er gebeurde iets merkwaardigs. Het publiek ging er nog één keer achter staan. Judith Tack kwam aan serve en de fouten werden opeens door Smash gemaakt. Twee snelle time-outs later was het 7-13 en LSV ging door. Er was een scheidsrechterlijke dwaling voor nodig om de set nog echt spannend te maken. Op 9-13 floot de redelijk acterende onpartijdige om volstrekt onduidelijke reden tegen LSV. Zo drukte hij een stempel op de set die de thuisploeg eigenlijk al verloren had, maar waarin het toch nog leek terug te komen. Ondanks heftige protesten ging het punt naar Beilen en even later was de partij beslist. Het werd 2-3 voor het iets betere en completere Smash dat samen met LSV, op de toppen van haar kunnen, het publiek een geweldige avond had bezorgd.

Komend seizoen gaat er het een en ander veranderen bij LSV. Trainer Pieter Postma gaat zich weer meer toeleggen op de jeugd en oud-trainer Tinus de Weerd komt weer voor de groep te staan. Verder is er afscheid genomen van drie jeugdige speelsters die hun heil elders gaan zoeken. Een bekend fenomeen in het volleybal, maar wel jammer voor een vereniging als LSV. Er zullen binnenkort een paar selectietrainingen plaatsvinden bij de Lopster club tijdens welke speelsters de kans krijgen om zich in de kijker te spelen.

No Replies to "Dames LSV uit beker gewipt door Smash"