Zonovergoten 35e Noorderrondrit

De organisatie kon het niet beter treffen. De Noorderrondrit op de fiets, die al sinds1978 wordt georganiseerd, beleefde een van zijn mooiste edities ooit. De deelnemers hadden de weersomstandigheden mee en dat was te merken ook. Het door MFAC Loppersum op poten gezette eendaagse fietsevenement is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de grootste van de provincie Groningen.

De dag ging prima van start en dat had veel te maken met het feit dat zich bij de voorinschrijving de afgelopen weken al meer dan 420 mensen hadden aangemeld. In totaal kon men 1479 deelnemers begroeten. Volgens Gert-Jan Maneschijn van MFAC Loppersum weer een verbetering ten opzichte van voorgaande jaren.

‘We mogen dan ook zeer tevreden zijn met dit aantal en zeker over het verloop van de tocht. Want als je kijkt hoeveel kilometers de meeste mensen al in de benen hebben, dan kan dit nooit erg veel zijn omdat de weersomstandigheden zich er tot nu toe nog niet echt voor hebben geleend om vele tochten te maken’, zegt Maneschijn.

Mede doordat het Bevrijdingsdag was en er op diverse andere plekken ook activiteiten waren georganiseerd, mocht MFAC Loppersum zeker niet klagen. En zoals gezegd, het was ideaal fietsweer. Het was droog, de zon scheen uitbundig en er stond slechts weinig wind..

Al met al kan men spreken van een zeer geslaagde dag en wordt er al weer uitgekeken naar de 36e editie van de Noorderrondrit op de fiets. Stilzitten is er echter niet bij voor de MFAC, want op 11 juni is men organisator van de grasbaanraces op het ijsbaanterrein naast de velden van SC Loppersum aan de Bosweg.

No Replies to "Zonovergoten 35e Noorderrondrit"