Kostbare nederlaag Corenos

Corenos heeft op eigen veld een nederlaag geleden. Het Schildwolder SGV van trainer René Hulsebos stak na negentig minuten voetbal de punten in de zak door met 0-1 te winnen. De winnende treffer werd gemaakt door Robert Kluppel.

De Roodschoulsters hadden zich bij winst zo de nacompetitie in kunnen voetballen en dat besef zal ook bij de thuisclub aanwezig zijn geweest. Gelet op de in voorgaande wedstrijden behaalde resultaten was een overwinning op de Schildwolders niet ondenkbeeldig. ‘Het vertrouwen was er wel, maar we hebben onze eigen glazen ingegooid’, zegt coach Peter Ernst.

Corenos kreeg in het eerste bedrijf alle kans om het duel naar zich toe te trekken. De mogelijkheden regen zich aaneen, maar zelfs vlak voor de doellijn was geen speler te vinden die de bal in het doel wilde laten verdwijnen. Marcel Dijkstra was een van hen. Hij stond tot twee keer toe oog in oog met de doelman van de gasten, maar presteerde het om in de afwerking te falen. ‘Het was af en toe om wanhopig van te worden’, aldus Ernst.

De thuisclub kreeg vervolgens de rekening gepresenteerd. Het eerste de beste schot dat SGV op het Roodschoulster doel losliet, was meteen raak: 0-1.

Corenos was na die treffer de kluts volledig kwijt. Men voetbalde slecht en wist zich niet over de tegenslag heen te knokken. Ernst: ‘Ik ben in de rust ontzettend kwaad geweest. Als je iets wilt bereiken zul je alles moeten geven. Dat gebeurde gewoon niet. Voor het overgrote deel van het team geldt dat er ondermaats is gepresteerd.’

Na de treffer leek SGV het verder ook wel te geloven en was men vooral bezig met tijdrekken en het zich door de verzorgster laten oplappen omdat er sprake van een blessure zou zijn. Sommigen dreven hun acteertalent zo ver door dat het maar goed was dat er geen scout van de een of andere toneelclub langs de lijn stond. Die had ze waarschijnlijk meteen een meerjarig contract aangeboden.

Voor de gastheren was de spelopvatting van SGV irritant, want de vele onderbrekingen waren niet bepaald bevorderlijk voor het tempo in de wedstrijd.

Meteen na de doelwisseling kreeg SGV een tweetal mogelijkheden, maar wist deze niet te verzilveren. Corenos kreeg in het tweede bedrijf ook mogelijkheden, maar kreeg het ook nu niet voorelkaar om tot scoren te komen. Kevin Haan mikte op de lat en Lars Baar probeerde het ook nog, maar raakte de bal verkeerd.

Het seizoen is met de nederlaag voor Corenos als een nachtkaars uit gegaan. En dat is volgens Ernst jammer, want met het bereiken van de nacompetitie had men de kroon op het werk kunnen zetten. ‘Dat is natuurlijk wel zo, maar we moeten er ook niet al te zwaar aan tillen. We hebben een goed seizoen achter de rug. Het is bijzonder knap dat we het tot de vijfde plek hebben weten te schoppen. Of dat de definitieve klassering wordt moeten we nog even afwachten, maar ontevreden kunnen we niet zijn.’

* Corenos – SGV 0-1 (0-1). Robert Kluppel 0-1

No Replies to "Kostbare nederlaag Corenos"