WEO mag blijven hopen na zege op SPW

In de vijfde klasse E van het zondagvoetbal zou de laatste speeldag wel eens de beslissing kunnen brengen over wie de kampioensvlag mag hijsen. De tweestrijd tussen Wedde en het Woldendorper WEO gaat namelijk onverminderd verder. Wedde won, niet zonder moeite, met 0-2 bij Oldambtster Boys en WEO had geen enkel probleem (5-0) met het bezoekende SPW.

Voorafgaande aan het duel op het sportpark van WEO waren de bespiegelingen niet van de lucht. Stel nou eens dat Oldambtster Boys in staat zou zijn om Wedde de voet dwars te zetten. Het zou voor de mannen van trainer Marshall Pourier een welkome verrassing zijn geweest. Zelf moest men dan nog wel even van SPW winnen. Daarna zou het op de laatste speeldag alvast een stuk gemakkelijker worden om een ritje op de boerenkar te reserveren. Het wonder kwam er echter niet. De beide kemphanen lieten geen steek vallen, waarbij gezegd dient te worden dat WEO het wel erg gemakkelijk had.

De Stadskanaalsters werden met name voor de rust helemaal zoek getikt door de compact, goed combinerende en met overzicht spelende gastheren. Binnen enkele minuten moest doelman Jeffrey de Jonge al aan de bak na een inzet van Niels Jansen en even later eindigde een goed uitgespeelde aanval van de Woldendorpers met een schot over de deklat van Daniël Boekee.

Het was niet eens de vraag of WEO als eerste zou scoren, maar wanneer het moment zou aanbreken dat de gastheren het duel zouden openbreken. Dat gebeurde al vrij snel. Niels Jansen kreeg op links een seintje van Daniël Boekee dat hij de bal wel wilde ontvangen. Dat gebeurde en vervolgens maakte Boekee het karwei beheerst af: 1-0. Na een kwart wedstrijd was het weer raak. Na een goede combinatie aan de linkerkant van het veld kwam de veel zwervende Jansen in balbezit. Het lukte hem zelfs in twee keer niet om de sluitpost van SPW te passeren. De gasten wisten de bal echter niet weg te krijgen en dus mocht Jeroen ten Have een poging wagen. Zijn uithaal was wel doeltreffend: 2-0.

Na een dik half uur was de confrontatie al beslist toen Jansen de bal in de korte hoek binnen wist te schuiven: 3-0. Het was te onschuldig wat de bezoekers er tegenover wisten te zetten. Ze kwamen amper in de buurt van doelman Michael Bos. De goalie erkende na afloop ruiterlijk dat hij zich bij tijd en wijle stierlijk had verveeld, maar vond dat allesbehalve erg. Verdedigend zat het ook al niet goed bij SPW. Als er druk op de defensie van de gasten werd gezet, raakte men meer dan eens de kluts kwijt en werd de bal over de zijlijn getrapt of in de voeten van een tegenstander gedeponeerd.

Het had voor de pauze nog erger kunnen worden voor SPW als Wouter Slager een toegekende strafschop tegen het nylon had geschoten. Slager stuitte echter op doelman De Jonge. Erg rouwig waren ze er niet om bij WEO, dat zichzelf ruimer had moeten belonen. Al was het alleen maar vanwege ene prima gespeelde eerste helft.

Na de doelwisseling viel er lange tijd niet veel te beleven. Behoudens wat voorzichtige pogingen van SPW om het de gastheren toch nog lastig te maken, zakte het spelpeil behoorlijk. Dat had veel te maken met de hoge temperaturen en het feit dat WEO zich niet bovenmatig hoefde in te spannen. Er slopen steeds meer slordigheden in het spel van de thuisclub, maar ze konden het zich veroorloven omdat SPW geen tegengas wist te bieden.

In de slotfase wist WEO nog twee keer doel te treffen. Nadat enkele prima mogelijkheden om zeep waren geholpen, wist Jeroen ten Have zijn tweede van de middag te maken en was het Jansen die de 5-0 eindstand verzorgde.

Omdat Wedde uiteindelijk toch van Oldambtster Boys wist te winnen, gaat het zondag weer van voren af aan. WEO gaat op bezoek bij Drieborg en Wedde ontvangt in eigen huis BNC. Mochten de kampioenskandidaten ook dit duel winnen, dan volgt een beslissingswedstrijd om het kampioenschap in 5E.

* WEO – SPW 5-0 (3-0). Daniël Boekee 1-0; Jeroen ten Have 2-0; Niels Jansen 3-0; Jeroen ten Have 4-0; Niels Jansen 5-0

No Replies to "WEO mag blijven hopen na zege op SPW"