Dames De Pelikanen slopen Drs. Vijfje

De zaalvoetbalsters van De Pelikanen kwamen vrijdagavond in het ACLO Sportcentrum in Groningen in actie tegen Drs. Vijfje 7. De Damsters kenden geen pardon met de thuisclub en zegevierden met 12-0. Tussendoor werd een keer of acht lat en paal geteisterd. Monica Kamphuis-Woldendorp nam de helft van de doelpunten voor haar rekening. Irene Bos (4), Ilona Kramer en Christel Marree maakten de overige treffers.

Met 12-0 winnen en toch niet goed geconcentreerd voetballen. Het zegt veel over de tegenstander. De dames van Drs. Vijfje beperkten zich louter tot verdedigen. De vier veldspelers opereerden als handbalsters. Ze stonden keurig met voor hun doel in de hoop dat De Pelikanen geen gaatje zou vinden om te scoren. Niet alleen paal en lat stonden een monsterscore in de weg, ook de beide doelvrouwen, na de pauze stond er een nieuwe keepster op doel, hielden een karrenvracht aan ballen uit hun doel.

In een snikhete zaal, halverwege het duel werd pas een deur opengezet, zagen de vier meegereisde Peli-supporters dat hun ploeg binnen het kwartier, via twee keer Monica Kamphuis-Woldendorp en Ilona Kramer, driemaal scoorde. In de slotminuut van de eerste helft maakte Kamphuis-Woldendorp er 0-4 van.

Na de korte onderbreking ging het snel. Binnen elf minuten was de stand verdubbeld: 0-8. Irene Bos, tweemaal Kamphuis-Woldendorp en Christel Marree waren de schutters. Bos produceerde tussen de 43e en 45e minuut een onvervalste hattrick. Monica Kamphuis-Woldendorp opende de score in de 6e minuut en eindigde die ook in de 46e minuut: 0-12.

No Replies to "Dames De Pelikanen slopen Drs. Vijfje"