Rinus Loonstra (SV Bedum) bereidt zich voor

Rinus Loonstra uit Bedum gaat, zoals reeds eerder gemeld, eind mei met de Double Dutchies naar Milaan om daar samen met nog drie andere spelers en vier speelsters de finale van de Champions League bij te wonen. Afgelopen weekend maakten de spelers die alle windstreken van Nederland vertegenwoordigen kennis met elkaar en bereidden het team zich in het stadion van Telstar in Velsen Zuid zo goed mogelijk voor op de te spelen wedstrijden.

De 13-jarige scholier van het Werkman College Groningen en speler van SV Bedum is geselecteerd voor de Double Dutchies. Dit team vertegenwoordigt Nederland tijdens het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-forum, een maatschappelijk project voor jongeren dat van 26 tot en met 29 mei plaatsvindt in de Italiaanse stad.

‘Ik had nooit durven dromen dat ik voor de Double Dutchies zou worden gevraagd’, aldus Rinus Loonstra na afloop van het trainingskamp bij Telstar. Een dag eerder had hij zijn teamgenoten bij SV Bedum verteld dat dit in ieder geval voorlopig zijn laatste seizoen is bij de club waar hij ooit met voetbal begon. ‘Volgend seizoen ga ik bij GVAV Rapiditas voetballen. Een aantal jongens van mijn school speelt daar ook. Het team waarin ik kom, speelt op een hoger niveau. Ik hoop dat ik daar als voetballer verder kan groeien’, aldus de Bedumer rechtermiddenvelder.

Onder leiding van Gerard Timmers, trainer van de Telstar Meiden Voetbal Academie, bereidden Rinus en zijn teamgenoten van de Double Dutchies zich gisteren voor op hun reis naar Milaan. Het was voor het eerst dat de groep bij elkaar kwam. Coach Timmers had een pittig programma voor hen opgesteld. In het mooie weer moesten de Double Dutchies zich behoorlijk in het zweet werken. Voorafgaand aan de training kregen zij hun oranje teamkleding uitgereikt en na afloop werden de jonge spelers en hun ouders uitgebreid gebrieft over hun reis naar Italië.

De Double Dutchies, bestaande uit vier jongens en vier meiden, ontmoeten in Milaan de deelnemers uit de overige 31 landen en nemen er deel aan een voetbaltoernooi. Absoluut hoogtepunt van de trip naar Milaan is natuurlijk het bezoek aan de finale van de UEFA Champions League op 28 mei in het vermaarde San Siro-stadion

De acht speelsters en spelers zijn geselecteerd via Stichting LOOT. Stichting LOOT (Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport) is een samenwerkingsverband van de 30 Topsport Talentscholen in het voortgezet onderwijs. Op deze scholen kunnen topsporttalenten het (topsport)talentprogramma en het voortgezet onderwijs op niveau succesvol combineren.

Dit jaar wordt het team gevormd door Abbey Verbael uit Nederweert, Emmeke Henschen uit Heiloo, Erin Hogelink van uit Emmen, Maike van Griensven uit Rosmalen, Lars Klomp uit Leimuiden, Rinus Loonstra uit Bedum, Brian Rikken uit Bemmel en Daan Staal uit Hilversum.

No Replies to "Rinus Loonstra (SV Bedum) bereidt zich voor"