Dames Omlandia ongeslagen kampioen

Op vrijdag de dertiende je kampioenswedstrijd plannen, je moet het maar aandurven. De zaalvoetbaldames van Omlandia deden het. Ze konden in de eigen Tiggelhal in Ten Boer het kampioenschap in de eerste klasse afdwingen tijdens de confrontatie met Drs. Vijfje vr3. Het duel werd met maar liefst 15-1 gewonnen en dus konden na afloop schaal en beker in ontvangst worden genomen.

Een gezellige en goed gevulde sporthal, waaar zelfs FC-Groningen-coach Erwin van der Looij op de tribune zat, zag al vrij snel na de aftrap dat het geen moeilijke avond voor de gastvrouwen zou worden. Het team van coach Wichard Slagter kon op jacht gaan naar dat ene punt dat voldoende was om de champagne te mogen ontkurken, maar het team dat tot dusver alle zestien duels in winst had weten om te zetten ging ook deze avond vol voor de overwinning.

Alle dames konden deze avond aanwezig zijn en de geblesseerde Hilbelink werd onder de lat geposteerd. Bijman en Jansen kregen een basisplaats in de verdediging toegewezen en de aanvallers Riemersma en aanvoerster De Jonge werden in de aanval geposteerd waardoor Afman, Streppel en Stiekema aan de zijlijn begonnen.

Kort na acht uur klonk het eerste fluitsignaal en kon Omlandia aantonen dat de 0-7 overwinning van eerder dit seizoen geen uitschieter was. En dat in een wedstrijd waarin de tegenstander simpelweg niet wilde voetballen en daar ook weinig ruimte voor bood. Binnen het team van de Stadjers waren overigens, in vergelijking met de eerste ontmoeting een hoop andere gezichten te zien. Omlandia had gedacht daardoor meer ruimte te krijgen en daar gretig gebruik van te kunnen maken, maar dat gebeurde niet. Veel konden de gasten ook niet laten zien. Doelvrouwe Melinda Hilbelink kreeg in het eerste bedrijf bedroevend weinig te doen en zag het spel zich vooral op de helft van de tegenstander afspelen.

Het was drukkend warm in de Ten Boerster sporthal. Tel daarbij de toch wel aanwezige spanning en het is wel verklaard dat er geen sprankelende pot voetbal aan het publiek werd voorgeschoteld. Dat de Omlandianen de betere waren, werd echter zeer snel duidelijk. Binnen negen minuten had Stiekema met twee rake treffers het bal geopend: 2-0. Een score die lang bleef staan, maar toen kwam de bekende Omlandiaanse storm, een fase waarin veel gescoord in een korts tijdsbestek. In de laatste vier minuten van de eerste helft trof men nog viermaal het doel waardoor er met 6-0 gerust kon worden. De treffers werden gemaakt door Streppel (2), Bijman en Afman.

Een ruime voorsprong in de rust waarmee de titel wel binnen was voor de thuisploeg. Na de doelwisseling konden de dames enkel zichzelf én het publiek nog belonen met een fraaie tweede helft.
Die kwam eveneens wat moeizaam op gang, maar na een zevental minuten mocht ook Riemersma een treffer noteren waarmee de 7-0 een feit was.
Stormfase twee kondigde zich daarna aan. Een periode waarin Bijman met een drietal treffers de hoofdrol op zich nam. Ook Afman wist wederom te scoren na een prachtige pass van Jansen. Aanvoerster De Jonge completeerde de fase met een doffe dreun in de verre hoek waarmee door een vijftal goals de score op 12-0 kwam te staan.
In de 43e minuut mocht Drs.Vijfje een eretreffer noteren (12-1) kwam te staan, maar meer lieten de Omlandianen niet toe. In de laatste vijf minuten kon op jacht worden gegaan naar een nog ruimere score en was daar de wens van het team om Jansen nog te laten scoren die als enige veldspeelster het net nog niet had weten te vinden. Eerst bereidde Jansen een goal voor waardoor Riemersma met haar tweede treffer de 13-1 op de borden liet zetten. Streppel breidde de score verder uit met haar derde treffer van de avond: 14-1.

In de allerlaatste seconden lukte het dan toch. Jansen mocht aanleggen en zag de bal in de verre hoek verdwijnen waarmee de uitslag op 15-1 werd bepaald. De laatste actie was tekenend voor een heel seizoen hard werken. De meiden gunden elkaar de goals en momenten en stonden er voor elkaar als dat gevraagd werd. Na het laatste fluitsignaal waren er dan de bloemen en de prijzen voor het dikverdiende kampioenschap in de eerste klasse en dat middels een monsterscore.

De dames hebben met de titel rechtstreekse promotie naar de Hoofdklasse afgedwongen en zullen daar ongetwijfeld tegenstanders van een heel ander niveau ontmoeten. Coach Slagter ziet de toekomst echter zonnig tegemoet. ‘Met wat versterkingen ben ik er van overtuigd dat we goed mee kunnen doen. Wij gaan niet het lachertje van de Hoofdklasse worden, dat weet ik zeker.’

No Replies to "Dames Omlandia ongeslagen kampioen"