Nog één jaar 3e klasse voor De Pelikanen

De Pelikanen heeft zichzelf dankzij een overwinning op SC Stadspark opnieuw verzekerd van een toegangsbewijs voor de derde klasse. De Damsters hadden betrekkelijk weinig moeite met hun opponent, die met een 4-0 nederlaag naar huis werd gestuurd.

Het team van coach Remy van der Wal wist vooraf goed wat er te doen stond. Winnen was de boodschap, omdat men niet van andere ploegen afhankelijk wilde zijn. Een van die teams was De Heracliden, dat op eigen veld tegen vv Groningen moest spelen. ‘We hadden vooraf al het gevoel dat De Heracliden wel eens voor een stunt zou kunnen zorgen, dus moesten we er volle bak tegenaan’, aldus Van der Wal.

Terwijl er langs de lijn regelmatig contact met Uithuizermeeden werd onderhouden, voetbalde De Pelikanen zich na een half uur spelen op voorsprong. Tot aan de treffer waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd en was het doelman Rody Bos die de gastheren overeind hield, maar na de goal van Jeffrey de Vries brak er iets bij de gasten: 1-0.

De bezoekers leken het allemaal wel prima te vinden. Bij SC Stadspark was men er kennelijk van uitgegaan dat verliezen geen probleem was, als de nederlaag maar geen immense vormen zou aannemen. Het doelsaldo van de Stadjers was immers een stuk minder ongunstig dan dat van De Heracliden, dat zich om die reden hoe dan ook tot nacompetitie veroordeeld zou zien worden.

Vijf minuten voor de pauze werd de marge verdubbeld. Op het moment dat men in Appingedam te horen kreeg dat De Heracliden aan de leiding ging, was het Dennis de Vries die op aangeven van Jermaine Bos de thuisclub op 2-0 wist te zetten. Een geruststellende gedachte voor de roodwitten, die zichzelf daarmee al bijna in veilige haven hadden geschoten.

Tijdens de pauze hamerde coach Van der Wal er bij zijn spelers op dat men na de doelwisseling het gas er vol op moest gooien om een mogelijke opleving van SC Stadspark meteen in de kiem te smoren. De kansen regen zich na de hervatting aaneen voor de Damsters, die van hun tegenstander niets meer te duchten hadden.

In de 67e minuut kegelde Reza Fambrene met buitenkant voet de 3-0 tegen het nylon en was het pleit definitief beslecht. Wat er op de andere velden ook zou gebeuren, De Pelikanen wist dat het volgend seizoen ook derdeklasser zou zijn.

Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal bekroonde Ruben Westenberg zijn invalbeurt met een treffer. De A-junior nam de bal na een stuit vol op de pantoffel en liet de goalie van SC Stadspark kansloos. Hij bepaalde de eindstand daarmee op 4-0.

Remy van der Wal kon na afloop tevreden zijn over het resultaat en het voetbal van zijn manschappen. ‘De jongens wisten drommels goed wat er van hen verwacht werd. Aan de wedstrijdinstelling ontbrak het dan ook niet. De ontlading was na afloop erg groot. We zijn blij dat we veilig zijn. Volgend seizoen spelen we voor het laatst als zelfstandige club. Misschien kunnen we er voor de fusie met Appingedam nog iets moois van maken.’

* De Pelikanen – SC Stadspark 4-0 (2-0).
Jeffrey de Vries 1-0; Dennis de Vries 2-0; Reza Fambrene 3-0; Ruben Westenberg 4-0.

No Replies to "Nog één jaar 3e klasse voor De Pelikanen"