Vijf podiumplaatsen Artemis in Stedum

De Loopgroep Artemis uit Winsum kwam zaterdagmiddag tijdens de Stemer Omloop in Stedum uitstekend voor de dag. Op de 10 kilometer voor de categorie Vrouwen 50 werd Hilda Broekhuizen (Winsum) eerste. Simone Binnema (Eenrum) eindigde als tweede bij de Vrouwen 40 en Jeberil Ismeil (Baflo) pakte zilver bij de mannen senioren. Koos Durenkamp (Winsum) eindigde als derde bij de Mannen 60. De 5 kilometer werd een prooi van Johan Vonck uit Garnwerd.

De Stemer Omloop telde op de 5 en de 10 kilometer ongeveer 200 deelnemers. Regen, hagel en een harde wind geselden de deelnemers. De harde wind viel gunstig uit waardoor er snelle tijden werden gelopen. Hilda Broekhuizen en Simone Binnema bevestigden nog maar eens weer dat het met hun vorm wel goed zit. Broekhuizen was bij de Vrouwen 50 afgetekend de snelste in 46.21 minuten. Binnema liep een keurige 44.11 minuten, maar kon niet verhinderen dat Marjan Oostinga (Eelde) met een tijd van 41.33 minuten de zege voor zich opeiste.

Op de 10 kilometer bij  de mannen senioren liep Jeberil Ismeil lange tijd op kop. Hij werd alsnog ingehaald door Gerard Vos uit Appingedam die met een tijd van 33.39 minuten de winst naar zich toe trok. Ismeil eindigde als tweede in 34.00 minuten en dat was een persoonlijk record. Hij verbeterde zijn oude toptijd met 1.33 minuten.

Er was veel respect voor Koos Durenkamp. Hij pakte een prima derde plaats bij de mannen 60 in 46.29 minuten en verbeterde zijn eigen clubrecord op deze afstand bij de mannen 70 met 28 seconden. Ook de overige Artemissers noteerden goede tijden. Ricardo Damminga (Baflo) werd zevende bij de mannen senioren in 39.16 minuten. Er was een zesde plaats voor Garco van den Berg (Uithuizen) bij de mannen 40 in 40.58 minuten. Jaap Smith (Baflo) volgde met een tijd van 43.16 minuten als zevende in deze categorie.

Marnix van den Brink (Groningen) noteerde als dertiende bij de Mannen 40 een persoonlijk record. Zijn 46.39 minuten betekende een aanscherping van zijn oude toptijd met 13 seconden. Jeannet Bakema (Loppersum), op de weg terug, finishte als dertiende bij de Vrouwen 50 in 1.02.11 uur. Op de 5 kilometer was Johan Vonck de snelste met een tijd van 19.08 minuten. Anke Bijma (Sauwerd) legde deze afstand af in 32.29 minuten.

Willem Hofman (Winsum) was in een met totaal 500 deelnemers goed bezette Run van Gieten de enige vertegenwoordiger van Artemis. Hij maakte zijn debuut op de 25 kilometer en werd met een tijd van 1.58.51 keurig 21e in een veld van 74 deelnemers. ‘Het was een prachtig nieuw parcours door Gieten, de Staatsbossen en Eext. De verzorging was uitstekend, evenals de  bewegwijzering. Mijn doelstelling was om net binnen de twee uur te finishen. Ik heb de eerste drie kilometer versneld om een buffer op te bouwen en daarna geprobeerd zo lang mogelijk vlak te lopen. De laatste drie kilometers waren erg zwaar door de harde tegenwind, vals plat en straatklinkers. Uiteindelijk bleek de opgebouwde buffer voldoende om mijn doelstelling te halen’, aldus een tevreden Hofman.

Tini Visker (Oosternieland) maakte haar debuut in een trailrun in de omgeving van Hattem en Wezep. Zij behaalde op de 21,1 kilometer in een veld van 28 vrouwen een verdienstelijke 8e plaats in een tijd van 2.02.50 uur.

No Replies to "Vijf podiumplaatsen Artemis in Stedum"