Eemsmond turnwedstrijd in de Mencke

In sporthal de Mencke in Uithuizen is zaterdag de Eemsmond-wedstrijd georganiseerd. Hieraan werd door alle turnverenigingen uit de gemeente Eemsmond meegedaan. Dat waren achtereenvolgens Olympia uit Roodeschool, Mexs*2000 uit Uithuizermeeden, Dios uit Zandeweer, SVU uit Uithuizen, GAV Unitas uit Usquert en VIOS Warffum. In totaal kwamen er 145 jongens en meisjes in actie.

Van GAV Unitas deden vijftien meisjes mee. ’s Morgens waren er twee wedstrijden met Fun-oefenstof. De jongens en meisjes deden drie toestellen, te weten vloer, brug en sprong. De oefeningen werden beoordeeld met een cijfer tussen de zes en tien punten. De beoordelaars lieten het cijfer gelijk zien. Dit is voor de kinderen en ouders erg leuk. Deze wedstrijden zijn bedoeld om te laten zien wat de kinderen al kunnen.

Voor Unitas deden Lieke van der Kooi, Fabiola van Dijk, Kyra Louwes, Alicia Otto, Rianne Dob, Wendy Kaput, Mette Dulleman en Elise Elzes mee aan het Fun-gedeelte. Mette Dulleman, Wendy Kaput en Elise Elzes behaalden een bronzen medaille, Alicia Otto een zilveren medaille en Rianne Dob en Kyra Louwes een gouden medaille in hun categorie. Kyra Louwes kreeg ook nog een mooie wisselbeker omdat ze de meeste punten had gehaald bij de Funwedstrijden. Natuurlijk was er voor alle kinderen die niet een podiumplaats hadden gehaald een mooie herinneringsmedaille en voor iedereen een diploma.

Vervolgens ging de wedstrijddag verder met voorgeschreven oefenstof en in de laatste wedstrijd keuze-oefenstof. In de derde wedstrijd kwamen drie meisjes van GAV Unitas in actie. Dat waren Roxanne Lantinga en Yvon van Alteren in mini instap D3 en Alicia Bethlehem in mini instap D2. De meisjes turnden een prima wedstrijd. Daar waar Bethlehem met de KNGU wat steekjes liet vallen turnde ze nu een bijzonder goede wedstrijd. Van Alteren eindigde net naast het podium op de vierde plaats. Lantinga werd keurig derde en Bethlehem eindigde in haar groep op de eerste plaats.
In de vierde wedstrijd moesten Lisanne Swart (Pupil 1 D4), Lianne Molenberg (Pupil 2 D2), Celine Veening (Pupil 2 D3) en Nienke Lambers (Jeugd D2) turnen. Ook deze meiden turnden een bijzonder goede wedstrijd en mochten allemaal op het podium komen. Swart, Veening en Lambers kregen een gouden medaille en Molenberg een zilveren plak. De leidsters Linda Uilhoorn en Marian Bakker-Jansen keken terug op een zeer geslaagde dag en een mooi turnseizoen waarin iedereen heel goed vooruit was gegaan.

No Replies to "Eemsmond turnwedstrijd in de Mencke"