Groot jeugdtoernooi op Damster sportpark

Op het burgemeester Wellemansportpark in Appingedam vindt vrijdag en zaterdag voor de zesde keer het Amasus Damster Jeugdtoernooi plaats. Het zal, net als in andere jaren, weer een drukte van belang worden met voetballende jeugd en bezoekers. In twee dagen tijd zullen 125 ploegen hun opwachting maken, verdeeld over alle leeftijdscategorieën.

Op de vrijdagavond zal de oudste jeugd (A- en B-junioren) vanaf 18.30 uur hun opwachting maken. Tevens zal ook voor het eerst een meisjes D-poule van start gaan. Het meisjesvoetbal maakt niet alleen landelijk een grote groei door, ook bij de SJO DVC zal komend seizoen bij de E-pupillen, D-pupillen en C-junioren een team vertegenwoordigd zijn.

De allerkleinsten gaan op zaterdagmorgen vanaf negen uur van start. Met tien poules van ieder zes teams zal het een drukte van belang worden bij de F- en E-pupillen. Om deze drukte in goede banen te leiden zal een extra noodparkeerplaats worden gecreëerd om het grote grasveld naast de bestaande parkeerplaats van het sportpark. Het is van belang om tijdig te komen en de aanwijzingen van de parkeerwachters op te volgen. Op die manier is er voor iedereen plaats.

Hierna volgen op 13.00 uur de D- en C-junioren. De organisatie werd onlangs nog geconfronteerd met het afzeggen van alle teams uit Aurich in verband met nacompetitie-verplichtingen. Deze zijn echter reeds vervangen, wat de nodige wijzigingen in de indelingen teweeg hebben gebracht. Desondanks is het toernooi, met voornamelijk veel regionale deelnemende verenigingen, weer goed bezet.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk neemt de voetbalschool FC Olti uit Kosovo ook weer deel met een aantal teams. Daarnaast komt er een team F-pupillen uit Heerjansdam en wordt er door een E-pupillen team van Kids United deelgenomen. Met name het enthousiasme van dit team, bestaande uit kinderen met een lichamelijke of geestelijke handicap, is altijd een verrijking voor het jeugdtoernooi.

Het hele programma is terug te vinden op www.damsterjeugdtoernooi.nl Dankzij de hoofdsponsor, de poule-sponsoren en de gemeente Appingedam is het gelukt de deelname en toegang gratis te houden. Op zaterdagmorgen er een schminkster aanwezig om de kinderen gratis van mooie versieringen te voorzien.

No Replies to "Groot jeugdtoernooi op Damster sportpark"