Johan Vonck derde in Grolloo

Garnwerder Johan Vonck heeft zaterdag op de 10 kilometer in Grolloo een keurige derde plaats behaald in de categorie Mannen 50. De Omloop van Grolloo is de vijfde wedstrijd in een serie van negen van het Loopcircuit Noord-Nederland. De organisatie had voor de totaal 210 deelnemers aan de 5 en de 10 kilometer een geheel nieuw parcours uitgezet. Die bestond uit een ronde van 5 kilometer voor het eerst door het dorp Grolloo en langs de akkers, de weilanden en de rondom het dorp gelegen boswallen. Start en finish waren als vanouds op het plaatselijke sportpark.

Het was aangenaam loopweer. Artemis telde op de 10 kilometer, bestaande uit twee ronden van vijf kilometer, vier deelnemers. Johan Vonck, goed hersteld van een beenblessure, was hiervan de snelste. Met een keurige tijd van 39.16 minuten behaalde hij een verdienstelijke derde plaats bij de Mannen 50. Zijn achterstand op de nummers een en twee bedroeg respectievelijk 1.20 en 1.04 minuten.

Wim Ammeraal uit Leens waagde zich sinds lange tijd weer eens aan een 10 kilometer en hij zag dit beloond worden met een nette 44.49 minuten en een veertiende plaats bij de Mannen 50. Marnix van den Brink werd achttiende bij de Mannen 40 in 48.25 minuten. Jeannet Bakema uit Loppersum tenslotte komt in steeds betere doen. Zij finishte als negende in een tijd van 1.00.52 uur.

De 16e editie van de Zwolse Halve Marathon werd zaterdagavond opnieuw gedomineerd door Keniaanse atleten. De 3450 deelnemers, verdeeld over 170 wedstrijdlopers en 3280 recreanten, moesten drie ronden in de Zwolse binnenstad afleggen. Het was prachtig loopweer. He twas droog, er stond geen wind en er was sprake van een aangename temperatuur. Ook was er veel publiek. Aan deze halve marathon wordt ook al vele jaren door leden van Artemis deelgenomen.

Simone Binnema (Eenrum) en Bafloër Jaap Smith namen deze keer de honneurs waar. De Eenrumse, uitkomend in de categorie Vrouwen 35, liep een knappe race maar eindigde met een keurige tijd van 1.38.03 uur en een vierde plaats net niet op het podium. Jaap Smith kwam uit bij de mannen recreanten en noteerde een tijd van 1.46.18 uur. Door het lopen van drie ronden in de binnenstad ondervinden de snellere lopers elk jaar weer veel hinder bij het inhalen van de recreanten. Dit ging ten koste van snelle eindtijden.

‘Qua sfeer en stad is het een van de leukste halve marathons. Ik heb meegedaan om te genieten en niet om voor een snelle tijd te gaan. Ik heb ontspannen gelopen en ben tevreden met mijn tijd. Je kunt je tempo niet houden. In de laatste ronde haal je alleen maar lopers in. Toch was het een superavond’, aldus een tevreden Jaap Smith.

No Replies to "Johan Vonck derde in Grolloo"